22. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Prijave za Akciju Zeleni korak dm – Očuvajmo Okoliš Prikupljanjem Starog Papira

1 min read

Pozivamo sve osnovne škole u Hrvatskoj da se pridruže dm-ovoj Akciji Zeleni korak, koja već deset godina potiče svijest o očuvanju okoliša među mladima. Do sada se u ovoj hvale vrijednoj inicijativi uključilo preko 220.000 osnovnoškolaca iz cijele zemlje.

Škole koje žele potaknuti svoje učenike da doprinesu zaštiti okoliša lokalne zajednice mogu se prijaviti do 31.1.2024. putem slanja podataka na info@zelenikorak.hr.

Ove godine, deset najuspješnijih škola bit će nagrađeno s ukupno 13.500 eura. Nagrade će se dodijeliti pet matičnih i pet područnih škola koje prikupe najviše starog papira po učeniku.

Gordana Picek, voditeljica resora nabave i marketinga dm-a za regiju Adria te voditeljica prodajne regije u Hrvatskoj, istaknula je ponos dm-a što ulazi u drugo desetljeće ove važne akcije. Akcija Zeleni korak predstavlja dugoročno ulaganje u zajednicu te potiče svijest o očuvanju okoliša i načinima kako svatko od nas može pridonijeti stvaranju održivije budućnosti.

Učenici svih prijavljenih škola započet će s prikupljanjem papira od 1.2.2024. do 31.3.2024. godine. Dodatne informacije o procesu prijave i pravilima sudjelovanja dostupne su na internetskoj stranici Zeleni korak.

Neka ova akcija bude još jedan korak prema očuvanju našeg okoliša i poticanju budućih generacija na ekološku odgovornost.