17. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Posebno izdanje Urbofon Live programa na KvartArt festival dovodi Kliniku Denisa Kataneca

1 min read

U suradnji s Gradom Zadrom, u sklopu ovogodišnjeg Kvart Art festivala održat će se posebno izdanje Urbofon Live programa koje 30. lipnja zadarskoj publici predstavlja Kliniku Denisa Kataneca!

U trajanju od 29. lipnja do 2. srpnja, ovogodišnje peto izdanje Kvart Art festivala, održava se na parkingu iza Gradske knjižnice Zadar, u neposrednoj blizini budućeg Centra za mlade, a večer za pamćenje priredit će 30. lipnja zagrebački bend Klinika Denisa Kataneca oformljen oko osebujnog kantautora otprije poznatog po projektima FELON i Okanagan LTD te mnogobrojnim nastupima u Hrvatskoj i regiji.

Žanrovske odrednice benda protežu se od avant-folka, shoegazea i psihodelije do eksperimentalne glazbe. Katanec je prepoznatljiv autor intimnih i emocionalno nabijenih tekstova i pjesama koje upotpunjuje aranžman cijelog sastava Klinike, a publiku nipošto ne ostavlja ravnodušnom.

Već je albumom “Jada jada” nanizao hvalospjeve na glazbenim portalima, a njegov je “pandemijsli tajming” nagnao brojne stare i nove Kliničare na posvećeno preslušavanje u izolaciji vlastitog doma. Otvorivši put prema sve brojnijoj publici, Klinika je novim albumom “Kao Zao Zor” samo zakucala svoj status jedne od najsjajnijih zvijezda na alternativnom nebu.

Trenutnu postavu Klinike čine Karlo Cmrk (bas), Brane Norac (električna gitara, vokal), Vinko Vujec (bubnjevi) i Denis Katanec (akustična gitara, vokal).

Ne propustite njihov premijerni nastup na Urbofon Live večeri u KvArtu 30. lipnja od 22 sata.

Za afterparty je zadužena DJ Maja Milin!