23. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Mihovil Jakić viceprvak Hrvatske u šahu do 6 godina

1 min read

Trogir, Hrvatska – Mladi šahist Mihovil Jakić postigao je izvanredan uspjeh na kadetskom prvenstvu Hrvatske u šahu za djecu do 6 godina. Turnir se održao od 20. do 26. lipnja 2023. godine u Hotelu Medena u Trogiru, Donji Seget.

Mihovil Jakić, šestogodišnji šahovski talent, pokazao je nevjerojatnu sposobnost i strast prema šahu tijekom ovog prestižnog natjecanja. Unatoč snažnoj konkurenciji iz cijele zemlje, Mihovil je izborio drugo mjesto, osiguravši titulu viceprvaka Hrvatske.

Turnir je bio iznimno zahtjevan, a Mihovil je demonstrirao izuzetnu koncentraciju, taktičku vještinu i znanje šahovske strategije. Njegova strpljivost i hrabrost bili su ključni čimbenici koji su mu omogućili da se izdvoji među ostalim sudionicima turnira.

Ova sjajna postignuća Mihovila Jakića na tako mladoj dobi ukazuju na svijetlu budućnost ovog mladog šahista. Njegova strast i ljubav prema šahu nadahnjuju i motiviraju mnoge druge mlade šahiste u Hrvatskoj da se bave ovim predivnim sportom.

Čestitamo Mihovilu Jakiću na osvajanju drugog mjesta na Kadetskom prvenstvu Hrvatske u šahu za djecu do 6 godina! Njegova izvedba je iznimno ohrabrujuća, a sigurni smo da će nastaviti ostvarivati sjajne rezultate u budućnosti.

Napomenimo i da je Jure Tadić u kategoriji do 13 godina ostvario zapažen rezultat. Tadić je u svojoj kategoriji osvojio drugo mjesto.