17. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Odlučnim i hrabrim postupanjem policijskih službenika spašen je ljudski život

1 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Mlađa nepokretna žena zatečena je na podu prostorije iz koje nije mogla samostalno izaći

FOTO: RP

Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije, su prilikom obavljanja svojih redovnih zadaća na području Karlovca, u subotu, oko 12,50 sati uočili požar obiteljske kuće. Odmah su izvijestili operativno komunikacijski centar PU karlovačke i vatrogasce te pristupili gašenju s nekoliko protupožarnih aparata.

Kako se  požar sve više širio, postojala je opasnost da do dolaska vatrogasaca zahvati cijelu kuću te su policijski službenici ušli u kuću kroz prozor, da bi provjerili da li se u kući nalaze osobe. Ulaskom u jednu od prostorija u njoj na podu su zatekli mlađu žensku osobu, koju su iznijeli kroz prozor i prenijeli je na sigurno. Utvrđeno je da se radi o nepokretnoj mlađoj ženi, osobi s invaliditetom

Iz požarom zahvaćene kuće spasili su i psa, a budući da se u neposrednoj blizini kuće nalazilo si parkirano osobno vozilo, smatrali su kako postoji opasnost da ga zahvati požar stoga su ga policijski službenici odgurali desetak metara od kuće.

Do dolaska vatrogasaca, policijski službenici nastavili su sa gašenjem požara.

Policijski službenici su ovim hrabrim činom spasili život mladoj osobi koja zbog svog invaliditeta nije mogla izaći van iz kuće, a upornošću u gašenju usporili širenje požara do dolaska vatrogasaca.

Izvor : MUP