17. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Novi singl benda Radio Aktiv, “Ne brini”, obećava da će biti hit godine

1 min read
Radio Aktiv - Ne brini Plesna harmonija generacija

Foto: Doringo Videography

Nakon uspješnog studijskog albuma “Zbiljske vježbe” i virtualne izložbe likovnih djela, bend Radio Aktiv vraća se s novim singlom “Ne brini”, koji obećava da će postati radijski i internetski hit ove godine. Pjesma, koja nosi prelijepu poruku o ljubavi i prolaznosti, ima zarazan refren i neodoljiv plesni ritam. Autor i frontmen benda, Branimir Čubrilo Brane, opisuje pjesmu kao “intimnu posvetu napisanu iz šaljive perspektive, s ciljem da se izbjegne patetika, ali zadrži suština i dubina poruke”.

Singl “Ne brini” producirao je, miksao i masterirao Mark Mrakovčić, koji je zaslužan za veći dio snimljenog materijala grupe od samih početaka. Pjesma ima potencijal postati hit zbog svoje zarazne melodije i pozitivne poruke koja donosi nadu i optimizam.

Spot za pjesmu snimljen je na jednom od plesnjaka umirovljenika u zagrebačkom kvartu Zapruđe, poznatom po bogatoj glazbenoj povijesti. Redatelj Dinko Čvorić Doringo uspio je zabilježiti jedinstven spoj generacija, prikazujući kako su dečki iz benda Radio Aktiv spontano plesali s umirovljenicima. Snimanje spota bilo je jedinstveno iskustvo, a dečki iz benda ističu da su ih umirovljenici napunili energijom za buduće koncerte i rad na novom albumu.

Očekuje se da će pjesmu “Ne brini” premijerno izvesti na Zagreb Music Festu na Jarunu, 1. lipnja, gdje će nastupiti uz poznate izvođače poput Dubioza kolektiv, S.A.R.S. i Kirila Džajkovskog.