Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Najava završnice 33. Kupa Krešimir Ćosić u Splitu: Raspored, Izjave i Očekivanja

2 min read

Foto: Ivica Čavka

Od 13. do 17. veljače, Split će biti domaćin uzbudljive završnice 33. Kupa Krešimir Ćosić, jednog od najprestižnijih košarkaških natjecanja u Hrvatskoj. Uoči početka natjecanja, danas je u hotelu Lav Meridien održana najavna konferencija za medije, na kojoj su se okupili ključni akteri ovog sportskog spektakla.

Dejan Žaja, direktor KK Split, izrazio je svoje zadovoljstvo što je Split četvrti put domaćin ovog velikog događaja. Zahvalio je HKS-u na povjerenju te istaknuo suradnju s lokalnim vlastima, posebice dogradonačelniku Antoniju Kuzmaniću i gradonačelniku Grada Splita Ivici Puljku, koji su pružili podršku u organizaciji. Žaja je naglasio važnost vrhunskih uvjeta za sve sudionike te izrazio želju da se natjecanje odvija u fair i sportskom duhu.

Josip Vranković, glavni tajnik HKS-a, istaknuo je važnost Kupa za hrvatsku košarku te se raduje velikoj košarkaškoj fešti na Gripama. Izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s KK Split te vjeruje da će i ovogodišnji Kup biti organiziran na visokoj razini. Nadalje, izrazio je žaljenje zbog činjenice da kapaciteti dvorane ne odgovaraju standardima kvalifikacija za Europsko prvenstvo, što je ograničilo mogućnost igranja utakmica reprezentacije u Splitu.

Trener KK Split, Slaven Rimac, pozvao je publiku da podrži sve sudionike natjecanja te izrazio nadu u zanimljive utakmice i sportski duh.

Raspored završnice donosi uzbudljive dvoboje:

Utorak, 13.2.2024. 17:00 KK Dubrava – KK Vrijednosnice Osijek 20:00 KK Cedevita Junior – Dinamo-Zagreb

Srijeda, 14.2.2024. 17:00 KK Kvarner 2010 – KK Cibona 20:00 KK Zadar – KK Split

Petak, 16.2.2024. 17:00 Polufinale 1 20:00 Polufinale 2

Subota, 17.2.2023. 20:00 Finale

Sve utakmice bit će praćene uživo putem MaxSport televizije. Ulaznice su dostupne putem adriaticket.com, omogućavajući ljubiteljima košarke da prisustvuju ovom spektaklu uživo. Ne propustite pratiti ovaj prestižni događaj koji će donijeti vrhunsku košarku i nezaboravne trenutke na parketu.