18. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Ministar Damir Habijan potpisao Sporazum o suradnji između FOI-a i tvrtke Siemens Energy

1 min read
potpisivanje-sporazuma-foi-siemens-energy

Foto: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja

Danas je ministar gospodarstva i održivog razvoja, Damir Habijan, sudjelovao na svečanom potpisivanju Sporazuma o suradnji na istraživačkim i razvojnim projektima između Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i tvrtke Siemens Energy d.o.o. Cilj Sporazuma je uspostavljanje dugoročne znanstvene, tehničke i stručne suradnje na području istraživanja i razvoja, s posebnim naglaskom na razvoj novih tehnologija.

Predsjednik Uprave Siemens Energy d.o.o., Boris Miljavac, istaknuo je kako vidi ovu suradnju kao priliku za zajednički rad na istraživačkim i razvojnim projektima koji će pridonijeti održivim rješenjima s pozitivnim utjecajem na društvo, tehnološki napredak i gospodarstvo.

Dekanica Fakulteta organizacije i informatike, Marina Klačmer Čalopa, naglasila je važnost suradnje s industrijskim partnerima te istaknula ulogu fakulteta u prenošenju najnovijih znanja i tehnoloških rješenja u realni sektor, posebno u područjima održivosti i umjetne inteligencije.

Ministar Habijan je istaknuo da je ideja o suradnji između FOI-ja i tvrtke Siemens Energy proizašla iz nedavnog sudjelovanja na konferenciji o obnovljivim izvorima energije u Berlinu. Naglasio je potrebu za visokokvalificiranom radnom snagom u području održivosti i umjetne inteligencije te podržao ulaganje u obnovljive izvore energije.

Suradnja između FOI-a i tvrtke Siemens Energy obuhvatit će predavanja, radionice, stručnu praksu studenata i istraživačke projekte, čime će doprinijeti daljnjem razvoju znanja i tehnologija u području organizacije i informatike.