25. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

MarsOvca: Nova Gastronomska Senzacija u Novalji

1 min read
MarsOvca, Novalja, paška ovca, gastronomija, tradicija, otočni život, specijaliteti, autentičnost

MarsOvca: U srcu mediteranske ljepote, udaljen od gradske vreve, smjestio se očaravajući krajolik Škuncinih stanova. Ovdje, obitelj Škunca na svom OPG-u proizvodi vrhunski paški sir i skutu, odajući počast tradiciji i okusima otoka Paga.

Svaki trenutak proveden u ovoj idiličnoj oazi govori priču o autentičnosti i kvaliteti. Piće dobrodošlice, poput prošeka i rakije, u starinskim bocama, uvodi nas u jedinstven gastronomski doživljaj. Stolovi postavljeni kao “novaljska tavola”, s tradicijskim jelima poput janjetine s graškom, tripica i koprtlice, oživljavaju duh prošlih vremena.

Ovaj gastronomski spektakl nosi ime MarsOvca, manifestacija koja slavi pašku ovcu kao simbol otočnog života. Uz suradnju s lokalnim ugostiteljima, posjetiteljima se nudi paleta tradicionalnih jela, poput utrobica na naglo s kapulom i janjetine na gradele. Svi specijaliteti pripremaju se po autohtonoj recepturi, pružajući nezaboravan doživljaj okusa.

Projekt MarsOvca predstavlja spoj tradicije i inovacije, naglašavajući važnost paške ovce u otočnom životu. Direktorica Turističke zajednice Grada Novalje, Marina Šćiran Rizner, ističe: “Ova manifestacija predstavlja hommage paškoj ovci, simbolu naše prošlosti i načina života. MarsOvca donosi novu dimenziju gastronomskog turizma u Novalji, nudeći posjetiteljima autentične okuse otočne kuhinje.”

MarsOvca nije samo događaj – to je putovanje kroz povijest, oživljavanje starih običaja i slavljenje bogatstva otočne gastronomije. Posjetitelji su pozvani da se pridruže ovom jedinstvenom iskustvu i otkriju čaroliju paških okusa u srcu Mediterana.