24. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Deseta obljetnica obilježavanja Međunarodnog dana jazza u Zadru: Koncert Black Coffee-a i Dražena Bogdanovića

1 min read
medunarodni_dan_jazza_zadar

Foto: Zadar Tourist Board

U Zadru se bliži deseta obljetnica obilježavanja Međunarodnog dana jazza, a ovogodišnji događaj bit će posebno spektakularan. Naime, poznati hrvatski jazz sastav Black Coffee zajedno s makarskim saksofonistom Draženom Bogdanovićem održat će koncert u atriju palače Cedulin, što je postalo tradicionalno obilježavanje ovog značajnog datuma.

Black Coffee, aktivni već više od dva desetljeća, dobitnik je nekoliko prestižnih diskografskih nagrada, uključujući Porin za najbolju jazz izvedbu. Njihov impresivan opus i suradnje s velikanima glazbene scene garantiraju nezaboravno glazbeno iskustvo.

Međunarodni dan jazza slavi se širom svijeta, a Zadar je jedan od gradova koji mu pridaje poseban značaj. Turistička zajednica grada Zadra podupire ovu manifestaciju koja okuplja ljubitelje jazza i promiče važnost ove glazbene kulture.

Ove godine, Međunarodni dan jazza bit će obilježen i u drugim dijelovima svijeta, a središnji All-Star koncert održat će se u Tangeru, Maroku. UNESCO je ovaj dan proglasio s ciljem promicanja dijaloga, suradnje i zajedništva kroz glazbu.

Koncert u Zadru počinje u 12 sati, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje. Ne propustite priliku uživati u vrhunskom jazzu i obilježiti ovu važnu obljetnicu na jedinstven način.