20. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Krađe i prijevare

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

  • Dovršena kriminalistička istraživanja imovinskih kaznenih djela

Osumnjičeni za tešku krađu i krađu u trgovini

            Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za tešku krađu.

            Sumnjiči ga se da je 17. veljače oko 23 sata u Podgradini  provalio u trgovinu trgovačkog društva, a policijski službenici su ga ubrzo zatekli u blizini te uhitili i priveli u prostorije policije.

             Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teške krađe.

             Također su dovršili kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakinjom, koju se sumnjiči da je tijekom veljače u Zadru, u dva navrata iz trgovine trgovačkog društva  u ulici Ante Starčevića otuđila razne kućanske aparate.

              Tijekom kriminalističkog istraživanja,  pronađeni su otuđeni predmeti, a protiv osumnjičene se podnosi kaznena prijava zbog krađe.

                 Osumnjičen za prijevaru

            Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za prijevaru.

           Sumnjiči ga se da je u svibnju 2022.godine s 64-godišnjakinjom dogovorio radove na kući, nakon čega je primio predujam od nekoliko tisuća eura za izvođenje građevinskih radova na krovu, a radove nije izvršio niti vlasnici vratio novac.

           Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare.

Krađa

Sredinom tjedna, 15/16. veljače u Viru, nepoznati počinitelj je iz dvorišta kuće 28-godišnjeg vlasnika otuđio jedna vrata (aluplast).

Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.

U vremenu od 14. do 16. veljače  u Rtini, nepoznati počinitelj je sa mula otuđio ribarske mreže u vlasništvu 63-godišnjaka.

Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.

U vremenu od 15. do 17. veljače  u Gornjem Karinu, nepoznati počinitelj je iz ugostiteljskog objekta u vlasništvu 52-godišnjaka otuđio nadzornu kameru te oštetio stakla na stolariji.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura, a protiv nepoznatog počinitelja se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.