17. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Muzej antičkog stakla: Đir po gradu

2 min read

Sudjelujte u akciji Muzeja antičkog stakla i donirajte svoje staklene predmete za izložbu „Zadar voli staklo“

Muzej antičkog stakla u Zadru poziva sve građane na vrlo zanimljivu muzejsku akciju koja je započela 2. siječnja.


Naime, pozivaju građane da donesu neki predmet od stakla ili više njih, suvenir, uspomenu, nagradu, koji će biti izloženi tijekom 18. Noći muzeja, a koja se održava pod sloganom „Muzeji su važni!“.
– Parafrazirajući temu Hrvatskog muzejskog društva pozivamo sve građane grada Zadra, okolice i sve one koji mogu posjetiti Muzej antičkog stakla u Zadru u siječnju 2023. godine na sudjelovanje u muzejskoj akciji “Vi ste nam važni!”. U toj akciji, koja će rezultirati izložbom “Zadar voli staklo”, pozivamo vas da donesete neki predmet od stakla ili više njih, suvenir, uspomenu, nagradu, nešto što možda godinama gledate u maminoj vitrini, nešto što vam je drago, važno ili samo neobično. Donesite nešto od baka i djedova, roditelja, dovedite i njih u Muzej. Poklonite im doživljaj da vide nešto svoje u muzejskoj vitrini i stvorit ćete nove uspomene. – navodi se u pozivu iz Muzeja.


Napominju kako ovi predmeti mogu biti šaljivi, a možete donijeti sitnice s putovanja, naslijeđenu umjetninu, nešto što će razveseliti onoga koji vam je to poklonio.
– Sigurno ćete iznenaditi dragu osobu kad joj u Noći muzeja pokažete da je taj stakleni poklon postao muzejski eksponat. Izložba “Zadar voli staklo” otvorit će se u Noći muzeja u petak 27. 1. 2023. i trajat će do 4. 2. 2023. Svi motivi za sudjelovanje su ispravni, a primiti će te i simboličnu zahvalu i poklon iz Muzeja antičkog stakla u Zadru po završetku izložbe. – navode iz Muzeja.


Ukoliko ste voljni sudjelovati u ovoj zanimljivoj akciji, svoje predmete trebate donijeti u Muzej antičkog stakla u Zadru za vrijeme radnog vremena svaki dan od ponedjeljka do subote od 9,00 do 16,00 sati, a napominjemo da se nakon završetka sedmodnevne izložbe vraćaju vlasnicima. Također, moći će se preuzeti od 6. veljače 2023. u radnom vremenu Muzeja, kada će svi sudionici primiti zahvalnicu i simboličan poklon.
– Ovom se akcijom zahvaljujemo posjetiteljima Muzeja antičkog stakla u Zadru koji nas godinama prate, stavljajući ih u prvi plan da aktivno sudjeluju u stvaranju muzejske izložbe.


Prihvatite muzejski izazov, odvažite se donijeti nešto stakleno ili vezano uz staklo, zakoračite u muzej, provjerite iz prve ruke da boravak u muzeju nosi novo iskustvo. Podijelite svoju staklenu priču s nama i skupa ćemo pokazati da “Zadar voli staklo!”. – dodali su na kraju.

Inače, autorica akcije i izložbe je Jadranka Belevski, muzejska savjetnica dokumentaristica.