17. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Izložba “Volim svoju županiju” obilježila tri važne obljetnice u Bruxellesu

1 min read

U utorak je Europski odbor regija u Bruxellesu bio domaćin izložbe fotografija pod nazivom “Volim svoju županiju”, koju je organizirala Hrvatska zajednica županija. Ovaj događaj označio je proslavu tri značajne obljetnice – 30 godina od formiranja hrvatskih županija, 20 godina od uspostave Hrvatske zajednice županija te deset godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji.

Nikola Dobroslavić, voditelj hrvatskog izaslanstva u Europskom odboru regija, naglasio je važnost ovog događaja u kontekstu navedenih obljetnica. Na izložbi su predstavljene 21 fotografija s prepoznatljivim motivima iz svake od 21 hrvatske županije. Hrvatska zajednica županija već osam godina organizira natjecanje najboljih fotografija, a autori su profesionalni i amaterski fotografi s ciljem promicanja posebnosti svake županije.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija, Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije, izrazio je čast što su fotografije hrvatskih županija izložene u Europskom odboru regija. Tijekom prigodnih govora, zahvala je upućena Europskom odboru regija na prilici da se “prikaže djelić naše male, ali predivne zemlje”.

Uz Dobroslavića i Marušića, govorili su i stalna predstavnica pri EU-u Irena Andrassy, zastupnici u Europskom parlamentu Valter Flego i Sunčana Glavak.

Ova izložba nije samo prilika za kulturnu razmjenu već i priznanje bogatstva i raznolikosti hrvatskih županija te njihovog doprinosa europskoj zajednici.

Image by Florian Pircher from Pixabay