25. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Intenzivan vikend za zadarsku policiju: 21 prometna nesreća, kaznena djela i narušavanje javnog reda

3 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Tijekom proteklog vikenda, zadarska policija imala je pune ruke posla s nizom incidenata, uključujući dovođenje u opasnost života i imovine, krađe, narušavanja javnog reda i mira te brojne prometne nesreće. U jednoj od najzapaženijih incidenata, 23-godišnji državljanin BiH namjerno je udario dva automobila u Zadru.

Policija dovršila kriminalistička istraživanja

Dovođenje u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine. Sumnjiči ga se za dovođenje u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom na štetu dvoje hrvatskih državljana te jednog državljanina BiH. Incident se dogodio 25. svibnja oko 22:15 sati na predjelu Višnjika u Zadru.

Prema policijskom izvješću, osumnjičeni je upravljao osobnim automobilom i namjerno udario u automobil ispred sebe, u kojem se nalazio 38-godišnji državljanin BiH. Nakon toga je vožnjom unatrag udario u vozilo iza, u kojem su bili 27-godišnjakinja i 28-godišnjak, oboje hrvatski državljani. Potom je, naglim pokretanjem vozila, otvorio vrata automobila i udario dvoje hrvatskih državljana koji su izašli iz vozila.

Osumnjičeni je uhićen te priveden u prostorije policije, dok su ozlijeđeni upućeni na liječničku pomoć u OB Zadar, gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 23-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičeni za imovinska kaznena djela

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalistička istraživanja u vezi s kaznenim djelima krađa.

39-godišnjakinja i 32-godišnjak osumnjičeni su za krađu mobitela iz automobila 34-godišnje vlasnice 24. svibnja u ulici Bleiburških žrtava. Mobitel je vraćen vlasnici, a protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, 31-godišnjak je osumnjičen za krađu bicikla 60-godišnjeg vlasnika 27. travnja na Bulevaru. Bicikl je pronađen i vraćen vlasniku, a osumnjičeni je kazneno prijavljen zbog krađe.

41-godišnji hrvatski državljanin osumnjičen je za krađu električnog romobila vrijednog preko tisuću eura 22. svibnja u ulici Josipa Jurja Strossmayera. Romobil je vraćen vlasniku, a protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava.

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim državljaninom Srbije. Sumnjiči ga se za tešku krađu 24. svibnja u Brbinju na Dugom otoku, gdje je provalio u kiosk i oštetio aparat za kavu. Osumnjičeni je uhićen istog dana, a tijekom istraživanja kod njega je pronađena manja količina marihuane i pribor. Protiv 48-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog teške krađe i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Nove krađe

U Zadru, na Poluotoku, nepoznati počinitelj otuđio je električni romobil u vlasništvu 37-godišnjeg stranog državljanina, s petka na subotu, 24./25. svibnja. Šteta iznosi nekoliko stotina eura, a protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava.

U Benkovcu, tijekom istog perioda, nepoznati počinitelj otuđio je bicikle 30-godišnje i 57-godišnjeg vlasnika. Šteta također iznosi nekoliko stotina eura, a protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava.