20. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

HT Premijer liga za prvaka: Nova pobjeda Zadra na Gripama

2 min read

Ekipa Zadra završava turneju gostovanja pobjedom protiv Splita u trećem kolu HT Premijer lige za prvaka! Nakon poraza i drame u Baru, Zadar je bez dva igrača u rotaciji (Bursać i Vuković) upisao pobjedu u još jednom teškom susretu, u suretu u kojem je svega jedna lopta puno toga pokazivala i značila. Prvo poluvrijeme prošlo je u bojama ‘Žutih’ koji su bolje reagirali i uz osam napadačkih skokova više od ‘plavo-bijelih’ stizali su i plusevi na kontu domaćina pa su sukladno tome imali i prednost od 42:36.

Puno bolje Zadrane gledali smo u nastavku, Zadar je igrao srčano do samog kraja i nije niti u jednom trenutku potpisivao kapitulaciju pred uvelike raspoloženim Majem Kovačevićem koji je iza linije 6,25 pravio prave probleme s pet ubačenih šuteva. Kontru su mu kada je Split 3 minute i 40 sekundi prije kraja otišao na +9 (71:62) pružili dalekometnim ubačajima Dario Drežnjak i čovjek koji je uvelike proigrao dolaskom proljeća Dominik Mavra. Nakon toga u splitkse redove uveo se svojevrstan nemir što su Zadrani odlično iskoristili te su preko Drežnjakovih Carterovih bacanja stigli u potpuni egal, a pobjedu su igračima trenera Helbicha zagarantirali Pavle Marčinković odličnom rolom u kojoj je položio za +2 (74:76), a nakon minute odmora trenera Subotića  nevjerojatni Justin Carter još jednom se ukazao i blokirao Shorterov ulazak nakon čega je Jordano gađao 100% sa slobodnih bacanja i tu smo stigli ka konačnih 77:78.

Uz 19 koševa i 8 asistencija Zadar je predvodio Dominik MavraJustin Carter ubacio je 15 uz 11 skokova i 5 asistencija, a isti broj poena upisao je i  Dario DrežnjakMaj Kovačević pogodio je 16 koševa od čega je pet bilo za tri, a Roko Leni Ukić dodao je 15.

KOMPLETNA STATISTIKA

Srđan Helbich, trener Zadra: ‘Čestitao bih svojim momcima na odličnoj partiji nakon teškog vikenda iza nas, gdje smo imali utakmicu s Cibonom u petak, pa putovanje i povratak u rezultat u Baru protiv Mornara pa put nazad. Ritam je stvarni lud i događaju se neke sitne ozljede i danas smo dogovorili da ako energetski uspijemo izvući utakmicu biti ćemo u prilici da pobijedimo. Prvo poluvrijeme su nas nadskakali s osam napadačkih skokova, i tu smo se dogovorili da to moramo iskontrolirati usprkos skraćene rotacije koju je dodatno otežala peta osobna pogreška Thompsona. Dečki su na to odgovorili i čestitam im na tome, a naravno čestitam i Splitu na odličnoj partiji kojom su pokazali da nas čeka zanimljiv kraj prvenstva.’

Srđan Subotić, trener Splita: ‘Mislim da je na kraju presudilo par loših odluka, a u trenutku kada se lomila utakmica promašili smo par bitnih šuteva dok su oni s druge strane nakon timeout-a pogodili svoje šuteve i mislim da je to preokrenulo utakmicu. Naša dva najbolja šutetra promašila su otvorene šuteve i mislim da je tu uz još par sitnih odluka presudilo danas.’