13. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Hrvatska rukometna reprezentacija uoči ključnog dvoboja protiv Francuske na EHF EURO 2024

1 min read

Foto: Jozo Čabraja/Kolektiff Images

Nakon uspješnog prolaska kroz prvi krug na Europskom prvenstvu u rukometu, hrvatska reprezentacija je osigurala nastup među 12 najboljih ekipa. Prvi cilj je ostvaren, a sada ih očekuju izazovni susreti protiv renomiranih suparnika u drugom krugu.

Hrvatska, kao pobjednik Skupine B, suočit će se s Francuskom, Mađarskom, Islandom i domaćinom Njemačkom. Prvi susret u drugom krugu zakazan je za četvrtak, 18. siječnja, protiv Francuske.

Francuska, trostruki olimpijski pobjednici, šesterostruki svjetski i trostruki europski prvaci, predstavlja izuzetno snažnog protivnika. Klasični rukometni susreti između Hrvatske i Francuske često su bili obilježeni sjajnim trenucima i epohalnim okršajima.

Predstojeći susret bit će posebno izazovan, a hrvatski rukometaši imaju priliku dokazati svoju snagu protiv snažnog protivnika. Unatoč manjem broju bodova u prvoj fazi, ekipa je ohrabrena sličnim statistikama postignutih i primljenih pogodaka u usporedbi s francuskom reprezentacijom.

Nažalost, kapetan Domagoj Duvnjak nije sudjelovao u posljednjem treningu zbog lakše tjelesne temperature, ali nadamo se njegovom brzom oporavku.

Hrvatski rukometaši vjeruju da mogu parirati Francuskoj te ponoviti povijesne uspjehe protiv ove snažne reprezentacije.