12. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

FiloSofía u petak na Forum donosi vruće južnoameričke ritmove

2 min read

Međunarodno priznat latinoamerički bend FiloSofía oduševit će Forum ovaj petak u 21 sat. Poznati po svojoj vatrenoj energiji, ludim koreografijama i autohtonoj autorskoj glazbi, sada dolaze u Zadar rasplesati sve ljubitelje latinoameričkih ritmova, plesače i ljude željne vrhunske glazbene izvedbe. Očekuje nas noć puna strasti, lude zabave i prava ljetna atmosfera.

– FiloSofía je bend sačinjen od najboljih glazbenika u regiji, čija se glazba sluša na svim kontinentima. Dosad smo izdali jedan album, a pripremamo drugi. Posjetiteljima namjeravamo pružiti audiovizualnu atrakciju koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, kaže glavna vokalistica benda Sofija Široka, uz koju će na pozornici biti još sedam glazbenika: Darko Sedak-Benčić (truba), Domen Gantar (trombon), Lázaro Ahmed Hierrezuelo (vokal, konge), Aljoša Jerić (timbal), Erik Marenče (klavijature), Aleš Avbelj (bas) i Goran Marić (prateći vokal).

FiloSofía se sluša na radio postajama i plesnim podijima diljem svijeta, a posebno je cijene u samoj kolijevci salse, u Kolumbiji i u New Yorku.  Njihova glazba obuhvaća različite latinoameričke žanrove poput salse, chachachá, danzóna, danzoneta, guajire, pachange, bombe, bolera i fusiona balkanske i kubanske glazbe.

Glazbu stvara pet autora, a jedan od njih, koji će biti na zadarskoj pozornici, je Darko Sedak-Benčić, kreativni direktor benda i koncertni majstor Big Band orkestra RTV Slovenije. Još jedan istaknuti autor koji s FiloSofijom povremeno nastupa je Miron Hauser, dirigent Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije. Sofija Široka, glavna pjevačica benda, diplomirala je španjolsku i hispansku književnost te je autorica  većine tekstova. Zadarska publika moći će uživati i u izvedbi izvanrednog glazbenika Lázara Ameda Hierrezuela, porijeklom s Kube, nevjerojatno talentiranog umjetnika, koji je violinist, pjevač i udaraljkaš, karizmatičan izvođač i tekstopisac.

Koncert organizira Turistička zajednica grada Zadra, a ulaz je besplatan.