12. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Mahkey s klapom Orebić snimio intimnu ispovijed

1 min read

o svojim izbjegličkim danima

Grunge vokal uz pratnju klape? Može! Kantautor Mahkey je savladao još jedan izazov na putu do prvog studijskog albuma koji je nazvao „Osobni karton izbjeglice“. A nova pjesma „Povratak domu“ upravo je epitaf albuma, njegova intimna ispovijed koja je u trenutku završetak snimanja pjesme dobila jedan puno veći smisao.

„Tek kada smo snimili pjesmu, uvidio sam da ju slušatelji mogu tumačiti na više načina, a u stvari svaki je ispravan. Cijeli album, pa i ova pjesma rađeni su u Orebiću na Pelješcu gdje smo ubrzo shvatili da pjesma ima šire značenje; osim intimne ispovijedi jedne izbjeglice u pjesmi se govori i o povratku mornara, povratku mojim glazbenim korijenima, ali i nekim temeljnim ljudskim vrijednostima“, kaže Mahkey koji je na pjesmi „Povratak domu“ suradnju ostvario s klapom Orebić.

Kao i kroz prošle singlove koje smo imali prilike čuti, „Kada ljubav zavija“, „Na slobodi“ i „Nedodirljiva“, tako i ovoga puta čujemo Mahkeya kroz snažan grunge vokal koji je pravi sinonim za nepatvorenu emociju kroz koju tuguje, plače, izaziva nostalgiju, ali i budi nadu. Kao i za prethodne singlove, Dinko Čvorić Doringo zaslužan je i za ovaj videospot. Album samo što nije izašao, a Mahkey je već pobrao sjajne komentare javnosti, kako zbog interpretativnih razloga, tako i zbog emotivne priče koja stoji iza cijelog albuma, koja na nimalo patetičan način traži svjetlo na kraju tunela. U ovom smislu tunel je ljudska duša ranjenog srca u potrazi za osmijehom i srećom, novim životom.