24. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

“Festival kaskaderstva – 3,2,1 akcija!” kreće u Hrvatskoj!

2 min read
Akcijska scena na Festivalu kaskaderstva

Foto: Promo

Filmski heroji koji daju život akcijskim scenama dolaze 24. i 25. svibnja u Karlovac i Dugu Resu. Preplavit će ih adrenalinom kakav nemate prilike osjetiti nigdje osim na filmu.

Događaj će po prvi put u Hrvatskoj, a i šire, jer izvan SAD-a sličan gotovo da i ne postoji, publici omogućiti uvid u svijet kaskaderstva. Atraktivne akcijske scene koje ste navikli gledati na malom i velikom ekranu odvijat će se izravno pred vašim očima.

Festival kaskaderstva omogućit će posjetiteljima jedinstveno iskustvo, pružajući im priliku da vide vratolomije koje inače prate samo na filmu. Skokovi s visine, zapaljenja, koreografirane borbe, padovi i kaskade s motornim vozilima – sve to i više izvest će uvježbani profesionalci. Svi izvođači upozorit će kako ove kaskade izvoditi isključivo profesionalci te da ih posjetitelji nikako ne pokušavaju samostalno izvoditi.

U programu će sudjelovati čak 17 internacionalnih sudionika, a dodjeljivat će se i nagrade za najbolju kaskadu u muškoj i ženskoj kategoriji. Među sudionicima ističu se trostruki dobitnik svjetske kaskaderske nagrade Taurus, Carl Stück iz Njemačke, svjetski poznati kaskaderski koordinator i akcijski producent Rok Cvetkov iz Slovenije te Darko Tuškan i Goran Stjepanović iz Hrvatske, obojica s bogatim međunarodnim iskustvom.

Kristijan Milić, višestruko nagrađivani redatelj, zajedno s istaknutim kaskaderima čini stručni žiri koji će izabrati najbolju kaskadu. Ovi profesionalci radili su na filmovima poput “Matrix”, “Nemoguća misija”, “Liga pravednika”, “Ulični borac”, “Utrka života”, “Dunkirk”, “Dobar posao u Šangaju”, “Schindlerova lista”, “Patriot”, “Plaćenici”, “Igra prijestolja”, “Cobra 11” i mnogim drugim.

Festival organizira Kino Edison iz Karlovca u suradnji s jednim od najiskusnijih hrvatskih kaskadera, Željkom Matovinom. Okupljanjem kaskaderske zajednice i filmaša istaknut će važnost kaskaderske profesije u filmskoj industriji, dati zamah razvoju kaskaderstva u Hrvatskoj, potaknuti filmske suradnje te promovirati grad Karlovac, Karlovačku županiju i cijelu Hrvatsku kao atraktivno mjesto za filmsku industriju.

Pokrovitelji „Festivala kaskaderstva – 3, 2, 1 akcija!” su Grad Karlovac, Karlovačka županija i TZ grada Karlovca, a ovaj inovativni projekt podržali su brojni partneri i prijatelji. Program festivala možete pronaći na njihovoj web stranici, a više informacija možete dobiti i na Facebook te Instagram stranici “Festivala kaskaderstva – 3,2,1 akcija!”.