23. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Europska poduzetnička mreža doprinosi rastu i razvoju poduzetništva

1 min read

Usluge Europske poduzetničke mreže (EEN) pomogle su mikro, malim i srednjim poduzećima da u prošloj godini ostvare značajan rast prihoda i povećaju broj zaposlenih, pokazuju rezultati neovisne ankete provedene od strane Izvršne agencije za Europsko vijeće za inovacije i MSP-ove (EISMEA) iz Bruxellesa.

EEN kao ključni akter u podršci europskim malim i srednjim poduzetnicima pruža niz usluga i resursa kako bi potaknuo njihovu konkurentnost na međunarodnom tržištu te unaprijedio njihovo poslovanje. S obzirom na to da se u velikoj mjeri radi o mikro tvrtkama koje nemaju vlastite odjele i profesionalce za odrađivanje kompleksnih poslova u osvajanju novih tržišta, podrška  EEN-a izuzetno je važna.

Potvrđuju to rezultati i najnovijeg istraživanja – više od 80 posto poduzeća, korisnika EEN usluga, izjavilo je da je pružena usluga visoke kvalitete te da su te usluge prilagođene njihovim specifičnim potrebama. Upravo je prilagodljivost ključna za uspješnu podršku različitim  tipovima poduzetnika. Uz to, velika većina ispitanih korisnika, njih 84 posto, izrazila je zadovoljstvo brzinom i efikasnošću pruženih usluga.

Izvor: ENN