23. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

ŽKK Plamen Požega Osvojio Kup Ružica Meglaj-Rimac Protiv ŽKK Ragusa

1 min read
zkk-plamen-pozega-zkk-ragusa-kup-ruzica-meglaj-rimac

Foto: HKS

U napetoj finalnoj utakmici Kupa Ružica Meglaj-Rimac, ŽKK Plamen Požega ostvario je impresivnu pobjedu rezultatom 80:62 protiv ŽKK Ragusa. Susret je bio neizvjestan od početka do kraja, ali je Požega uspjela kontrolirati ritam igre i osvojiti prvi seniorski trofej u povijesti kluba.

Utakmica je započela s izjednačenim performansama obje ekipe, no Požega je uspjela stvoriti prednost tijekom drugog dijela igre. Ključnu ulogu u pobjedi imale su igračice poput Emilije Podrug, Lea Miletić i Jelena Ivezić, koje su briljirale kako u napadu tako i u obrani.

Unatoč snažnom otporu Raguse, Plamen Požega je uspjela zadržati prednost do kraja susreta, osiguravajući zasluženu pobjedu i slavonsko slavlje. Emilija Podrug istaknula se kao najefikasnija igračica utakmice s 16 poena, 7 skokova i 8 asistencija.

Nakon utakmice, čestitke su pristigle za obje ekipe, a trenerica Raguse, Cvetana Matić, istaknula je težinu poraza te se okrenula daljnjem prvenstvu, dok je trener Plamen Požege, Vladimir Englman, izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatom i izrazio ambicije za buduće natjecateljske izazove.

Srebrne medalje dodijeljene su ekipi Ragusa, dok su zlatne medalje uručene igračicama Plamen Požege, uz svečanu dodjelu nagrada i pehara.