20. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Zadarska policija evidentirala slučajeve teških krađa i provedenih kriminalističkih istraživanja

1 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Tijekom posljednjih 24 sata, Policijska uprava zadarska bilježi porast aktivnosti, s naglaskom na slučajeve teških krađa i provedenih kriminalističkih istraživanja. U tom vremenskom razdoblju zabilježene su dvije teške krađe i pet prometnih nesreća bez ozlijeđenih osoba.

Jedan od značajnih događaja je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 59 i 63 godine, koji su osumnjičeni za kazneno djelo Prouzročenje stečaja. Sumnja se da su prikrili dio pokretne imovine trgovačkog društva, smanjujući stečajnu masu za najmanje 7 tisuća eura. Oboje osumnjičenih će biti prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

Uz to, jedan nepoznati počinitelj provalio je u kuće 80-godišnjaka i 82-godišnjaka na Viru, otuđivši električni alat i vanbrodski motor. Državnom odvjetništvu će biti podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

Ovi slučajevi svjedoče o važnosti i aktivnostima policije u zaštiti imovine i suzbijanju gospodarskog kriminaliteta, te odlučnosti u rješavanju slučajeva koji ugrožavaju sigurnost građana.