14. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Policijska uprava zadarska: Dvoje vozača završilo pred sudom

1 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Tijekom proteklih 24 sata, Policijska uprava zadarska evidentirala je niz prometnih prekršaja na svom području. Među njima se ističe slučaj krivotvorenja registarskih oznaka, kao i nekoliko slučajeva vožnje pod utjecajem alkohola, što je rezultiralo podnošenjem kaznenih prijava i sudskim procesima.

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave. U utorak, 23. travnja, u Zadru, prilikom kontrole prometa, 53-godišnjak je zaustavljen dok je upravljao mopedom zadarskih registarskih oznaka na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske pločice. Vozač je uhićen te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava.

Osim toga, zbog vožnje pod utjecajem alkohola, policija je intervenirala u dva slučaja. Jedan od vozača, 39-godišnjak, izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom na raskrižju u Zadru te se udaljio s mjesta događaja. Nakon što je pronađen, alkotestiranje je pokazalo koncentraciju alkohola od 2,15 g/kg. Drugi vozač, 52-godišnjak, zaustavljen je u Šopotu pod utjecajem alkohola od 1,32 g/kg, iako mu je ranije pravomoćno ukinuta vozačka dozvola.

Oba vozača su privedena pred nadležni sud, gdje će odgovarati za počinjene prometne prekršaje.