18. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Održan STEM tjedan u Grdaskoj knjižnici Zadar: Novi standardi obrazovanja

1 min read
STEM tjedan u Grdaskoj knjižnici Zadar

U periodu od 12. do 16. veljače 2024. godine, Gradska knjižnica Zadar bila je domaćin STEM tjedna pod sloganom “Let’s STEM together”. Ukupno 95 radionica i edukativnih programa prilagođenih svim dobima oduševili su sudionike, dok je koncept događanja pokazao izuzetnu uspješnost.

Brojni posjetitelji pokazali su veliki interes za raznolike sadržaje, a mnogi su se zadržali duže od planiranog vremena zbog kvalitetnih aktivnosti koje su ponuđene.

Profesorica Anita Raljević Špralja iz Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar istaknula je važnost ovog događaja u postavljanju novih obrazovnih standarda i primjeni inovativnih pedagoških metoda za buduće simulacijske centre. Naglasila je i potrebu za sinergijom i suradnjom između obrazovne politike, akademske zajednice i učitelja radi daljnjeg unaprjeđenja obrazovnih sustava.

STEM tjedan financiran je unutar programa “Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva”, dio Financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške, a proveden je u razdoblju od 15. srpnja 2022. do 14. travnja 2024. godine.