18. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Zadarski Građani Dragovoljno Predali Oružje Policiji – Siguran Korak prema Bezbednijem Životu

1 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

U ponedjeljak, 15. siječnja, jedna osoba predala je pušku, dok je u nedjelju građanin predao pištolj s pripadajućim spremnicima za streljivo zadarskoj policiji. Policijska uprava zadarska izražava zahvalnost savjesnim građanima na njihovim dragovoljnim predajama oružja i poziva sve sugrađane da doprinesu sigurnosti života, oslobađajući se oružja, streljiva ili eksplozivnih sredstava bez ikakvih sankcija.

Važno je naglasiti da svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva, mogu ih predati policiji bez straha od sankcija. Nijedan prekršajni ili kazneni postupak neće se pokretati protiv njih. Pozivamo sve građane da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez ikakvih posljedica.

Bitno je napomenuti da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva. Umjesto toga, trebaju svoju namjeru za dragovoljnom predajom prijaviti na broj 192 i pričekati dolazak osposobljenih policijskih službenika. Oni će doći na dogovoreno mjesto, preuzeti opasna sredstva i uništiti ih na siguran način.