20. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Uživajte u čarobnom programu ‘An Evening with Disney’ uz mezzosopranisticu Neru Gojanović

2 min read
Nera Gojanović, Disneyjeve pjesme, koncert, Petrčani, Zadar, mezzosopranistica, glazba, nostalgija, crtani filmovi

Mnoge generacije odrasle su gledajući Disneyjeve crtane filmove, a pjesme koje su u njima otpjevane i danas se s nostalgijom slušaju, podsjećajući se na prošla vremena i sjećanja na sretne trenutke. Te emocionalno snažne pjesme koje se dotiču tema poput ljubavi, snova, prijateljstva i hrabrosti popularne su među starijima i mladima, a Petrčancima, Zadranima i njihovim gostima ovog će ih vikenda prezentirati poznata hrvatska mezzosopranistica Nera Gojanović, uz pratnju pijanistice Gordane Pavić.

Program „An Evening with Disney” izvest će se u Petrčanima na Novoj rivi u subotu, s početkom u 21 satu, a dan kasnije, također u 21 sat, u atriju palače Cedulin.

– Veseli me što ću u Petrčanima i Zadru izvesti ovaj program, posebice zbog moje pijanistice Gordane koja je Zadranka, rođena Zubović. Tijekom obje večeri izvodit ćemo pjesme iz Disneyevih crtanih filmova i filmova kao što su Petar Pan, Alisa u zemlji čudesa, Pirati s Kariba, Mala sirena, Knjiga o džungli, Snjeguljica…  To će biti izbor najpoznatijih, uglavnom naslovnih pjesama, a sve u povodu stote obljetnice osnivanja filmskog studija Disney, najavljuje Gojanović.

Disneyjeve pjesme su pomno napisane, imaju zarazne melodije i tekstove koji su lako pamtivi, uz impresivnu produkciju i aranžmane. Mlade generacije koje i danas gledaju ove svevremenske crtiće brzo će prepoznati pjesme, jednako kao i njihovi roditelji. Mnoge od njih zaživjele su u popularnoj kulturi, a velike zvijezde svjetske glazbe „natječu se“ za njihovo izvođenje.

– Pjesmu iz Mulan koju imamo u programu izvela je Christina Aguilera, „Can You Feel The Love Tonight“ iz „Kralja lavova“ Elton John, ali i mnoge druge zvijezde popularne glazbe dale su svoj pečat Disneyjevim filmovima, pogotovo u novije vrijeme, kaže Gojanović.

Nera će se u Petrčane vratiti u kolovozu, kada će s Nelom Šarić i svojom stalnom pijanisticom izvesti program „Ladies in Red – Opera pod zvijezdama“.