22. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Uskršnja biciklijada: Utrka usprkos vjetru i kiši

1 min read
uskrsnja-biciklijada-virska-riva

Foto: Virski list

Unatoč jakom vjetru, gotovo 400 biciklista i ljubitelja biciklizma okupilo se za tradicionalnu Uskršnju biciklijadu od Branimira u Zadru do virske rive, izvještava Virski list.

Tradicionalna biciklijada, koja je bila jedna od najbržih ikada, okupila je bicikliste i ljubitelje biciklizma iz cijele Zadarske županije te iz drugih dijelova Hrvatske i inozemstva. Putovanje od Zadra do otoka Vira trajalo je samo nešto više od jednog sata, unatoč jakom vjetru koji je, čini se, bio u korist biciklistima.

Sudionici su se osvježili i okrijepili po dolasku na otok Vir, gdje su ih dočekale više od 400 porcija pašta-fažola pripremljene od strane restorana Kotarina. Nakon toga, održano je izvlačenje nagrada na Trgu svetog Jure, uz svirku grupe Zaratino.

Jedan od sudionika biciklijade bio je 20-godišnji Petar Sutlović, paraplivač s Downovim sindromom, koji je drugu godinu zaredom sudjelovao u događaju. Unatoč izazovima, Sutlović je uspješno završio utrku, što je primjer izvanredne upornosti i volje.

Izvlačenje nagrada bilo je vrhunac događaja, a devet sretnih dobitnika osvojilo je biciklističke komplete i Mountain Bike. Virska biciklijada, unatoč lošem vremenu, potvrdila je svoj status kao jedan od najljepših događaja na otoku u godišnjem kalendaru.