13. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

U Zadru otvorena izložba zadarskih uličnih umjetnika s radovima nastalim na Street Art & Graffiti festivalu

2 min read

S ponosom Vas obavještavamo o otvaranju izložbe radova zadarskih uličnih umjetnika, koji su nastali tijekom uzbudljivog Street Art & Graffiti festivala. Ova nevjerojatna izložba, nazvana “Zadar does Banksy”, predstavlja iznimnu priliku za uživanje u jedinstvenim umjetničkim djelima naših lokalnih talentiranih umjetnika.

Izložba se održava u predivnom ambijentu Roh Bau Kafeterije u Providurovoj palači i otvorena je za posjetitelje svakog dana od 10 do 22 sata. Ulaz je slobodan, stoga pozivamo sve ljubitelje umjetnosti, entuzijaste i znatiželjnike da nam se pridruže i dožive ovaj iznimni spektakl ulične umjetnosti.

Naši poznati i talentirani umjetnici – Amigo, Ghet1, Obleka, Mars1, Rujan i Ink135 – postavili su svoje najnovije i najupečatljivije radove kako bi nas sve inspirirali i ostavili bez daha. Njihove vješte ruke i maštovite umove zabilježile su duh grada Zadra na zidovima, te stvorile čarobne priče koje nas potiču na razmišljanje i dublje promišljanje.

No, to nije sve! Tijekom posjete izložbi, imat ćete jedinstvenu priliku prelistati knjigu “Blackbook Croatia”, koja objedinjuje radove gotovo cjelokupne hrvatske graffiti scene. Ova zbirka predstavlja onaj najintimniji dio svakog crtača grafita, poznatog kao graffiti writer – njihove skice. Te skice pružaju uvid u proces stvaranja i razvoj vještina naših umjetnika, dok gradimo svoj osobni stil i pričamo svoje priče na zidovima diljem grada.

Ovaj festival i izložba ne samo da promoviraju umjetnost naših lokalnih talenata, već i jačaju zajednički duh naše kreativne zajednice. Ulična umjetnost je važan dio identiteta Zadra, a ovakvi događaji omogućuju da se njegova ljepota i kreativnost podijele s cijelim svijetom.

Stoga, pozivamo sve sugrađane i posjetitelje da podrže ovu izložbu i upijaju inspiraciju iz maštovitih i raznolikih radova umjetnika koji su svojim talentima oživjeli gradsku scenu. Neka ova izložba potakne naše maštovite snove i probudi kreativnost u svakome od nas.