18. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

U nedozvoljenom prometu duhan i traktor

1 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Nedozvoljena trgovina duhanom

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 61 godinu, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

 
         Naime, kod njega je jučer tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeno i oduzeto 17 kilograma rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH.


          Protiv 61-godišnjaka se u redovnom postupku nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, podnosi kaznena prijava zbog Nedozvoljene trgovine.

Gračac: Neregistrirani traktor vozio bez važeće vozačke dozvole

              Jučer, 15. ožujka u 17.25 sati na županijskoj cesti ŽC-5203 u Srbu, policijski službenici Postaje Granične policije Gračac zaustavili su traktor bez registarskih oznaka s kojim je pod vidnim utjecajem alkohola upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin koji je odbio alkotestiranje.

              Obzirom na okolnosti koje su ukazivale da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je isključen iz prometa te doveden u službene prostorije policije gdje je daljnjim provjerama utvrđeno kako je traktorom upravljao bez važeće vozačke dozvole te kako je traktoru isteklo važenje prometne dozvole i nema važeću policu osiguranja.                 Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, protiv vozača će nadležnom sudu biti podnesen Optužni prijedlog.