20. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Tomislav Hordov po drugi put među osam sudaca na Final four Eurolige

1 min read
Košarkaška Euroliga izabrala je osam svojih najboljih sudaca iz sezone 2022/23 koji će suditi utakmice Final Foura Eurolige Turkish Airlines u Kaunasu. Suci su Mehdi Difallah, Tomislav Hordov, Olegs Latisevs, Emin Mogulkoc, Anne Panther, Saša Pukl, Boris Ryzhyk i Gytis Vilius.

Popis uključuje vrhunske suce u Europi jer sedam od njih osam ima prethodno iskustvo Final Foura. Difallah, Hordov, Latisevs, Ryzhyk i Vilius već su sudili Final Four 2022. 

"Drago mi je zbog ovih sudaca koji su pokazali visok standard rada tijekom cijele sezone", izjavio je Richard Stokes. "Final Four je kulminacija i nagrada za dugu sezonu za navijače, igrače i trenere, ali i za suce koji su pokazali izvrsnost i dosljednost u svom zanatu. Biti izabran je čast za ove dužnosnike, ali uz ovu priliku dolazi velika odgovornost, još dva dana odraditi na najvišoj razini."

Ovaj Final Four će biti 11. za Latisevsa i Ryzhyka. Pukl će sudjelovati na svom šestom Final Fouru, Difallah će odraditi svoj četvrti, Vilius svoj treći, a Hordov i Panther svoj drugi. Mogulkoc će debitirati na Final Fouru.

Final Four Eurolige Turkish Airlines 2023. održat će se u Zalgirio Areni u Kaunasu u Litvi. Polufinale je u petak, 19. svibnja, a utakmice za treće mjesto i prvenstvene utakmice dva dana kasnije.
Izvor: Euroleague