22. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Svašta se dešavalo što nije trebalo

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

  • Osumnjičen za iznudu i krivotvorenje isprave

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 39 godina kojeg se sumnjiči za krivotvorenje isprave i iznudu.

Sumnjiči ga se da je tijekom 2021. godine u Zadru za novčani iznos oko 6 tisuća eura, stranom državljaninu u dobi od 63 godine pribavio izrađene krivotvorene osobne dokumente, osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu koje je 63-godišnjak koristio kao prave, nakon čega s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, osumnjičeni u 2021. i 2022. godini u više navrata uputio ozbiljne prijetnje oštećenom zbog novčanog duga zbog pribavljenih dokumenata, a koji mu oštećeni u stvarnosti ne duguje.

Na taj  način 39-godišnjak ga je prisilio da mu preda ukupni novčani iznos veći od 60 tisuća eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave i kazneno djelo Iznuda, protiv 39-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava redovnim putem.

Vrijeđao i omalovažavao policijske službenike

Policijski službenici Policijske postaje Zadar jučer su na Općinski sud prepratili 35-godišnjeg hrvatskog državljanina uz Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Jučer, 22. ožujka oko 12 sati muškarac je nazvao policijsku postaju te dojavio kako ga je nešto ranije na Ravnicama fizički napala nepoznata muška osoba, kojom prilikom nije ozlijeđen.

Tijekom razgovora vrijeđao je i omalovažavao dežurnu policijsku službenicu koja je telefonski zaprimala njegovu dojavu.

Nakon što je prostorijama policije zaprimljena njegova prijava vezana za događaj na Ravnicama, policijski službenici su nad 35-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje zbog vrijeđanja policijske službenice, tijekom čega je 35-godišnjak vrijeđao i omalovažavao policijske službenike koji su postupali  te se pokušao udaljiti iz službenih prostorija zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile.

Krađa

Posljednjih nekoliko mjeseci u Donjim Ceranjama, nepoznati počinitelj je s otvorenog prostora otuđio 3 klupe i 3 ljuljačke u vlasništvu jedinice lokalne samouprave.   

Materijalna šteta iznosi više stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.