Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

STEM tjedan u Zadru: Let’s STEM together!

1 min read

Image by Innova Labs from Pixabay

U sklopu projekta „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama u Zadarskoj županiji“ – STEM COUNTY, održat će se STEM tjedan pod sloganom Let’s STEM together od 12. do 16. veljače 2024. godine. Događaj će se odvijati od 9:00 do 18:00 sati u novootvorenom Odjelu za mlade Gradske knjižnice Zadar, na adresi Ulica Stjepana Radića 11B, Zadar.

Prvi dan STEM tjedna, 12. veljače 2024., u 10:00 sati, bit će održana uvodna konferencija za medije kako bi se predstavile aktivnosti STEM tjedna. Drugi dan, 13. veljače 2024., u 13:00 sati, bit će organizirana panel rasprava na temu Aktivnog građanstva, koja će uključivati sudjelovanje učitelja osnovnih škola i stručnjaka sa Sveučilišta u Zadru te predstavljanje priručnika Aktivnog građanstva.

Tijekom STEM tjedna, učitelji i drugi odgojno-obrazovni radnici će razmjenjivati iskustva s ciljem poboljšanja kvalitete života cjelokupne zajednice te promicanja vrijednosti poput jednakosti, tolerancije i pravde. Bit će održano više od 30 tematskih radionica (kreativna matematika, mali kemičari, lego kockice i robotika, mala škola astronomije, istražimo Jadransko more i mnoge druge) te 15 prezentacija s ciljem jačanja znanja, vještina i kompetencija te popularizacije znanosti i STEM područja i aktivnog građanstva.

Pozivamo sve učenike, djecu, prijatelje i poznanike da se pridruže na nekoj od radionica ili prezentacija tijekom ovog inspirativnog i edukativnog tjedna.

Više informacija o financijskom mehanizmu: https://eeagrants.hr

Više informacija o programu: https://eeagrants.hr/programi/lokalni-razvoj-i-smanjenje-siromastva/