23. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Silente i Jure Brkljača pozivaju na dobar provod ovog vikenda na Adventu

2 min read

Nakon sinoćnje svirke domaće ekipe iz Rockatansky banda, vikend na Adventu u Zadru donosi nastupe grupe Silente i Jure Brkljače.

Silente se na glazbenoj sceni pojavio 2013. godine s prvim singlom Terca na tišinu, koji je i danas njihova najpoznatija pjesma. Nedavno su proslavili 10. obljetnicu izlaska prvog debitantskog albuma Lovac na čudesa, nakon kojega su uslijedili „Neće rijeka zrakom teći“, „Malo magle, malo mjesečine“ i „IV“, a neki od njih okušali su se i u autorskim projektima. Ipak, i dalje najbolje zvuče kada su svi na okupu:  bubnjar Ivuša Gojan, vokalistica Lara Viktorija Ilić. violinistica Ivana Čuljak te autorski dvojac, braća Tibor i Sanin Karamehmedović.  Zadar im je dobro poznat, a nastupili su i na nedavnom Meat Me 4.0 Festivalu.

– Nitko sretniji od nas što sviramo opet u Zadru, s tom publikom imamo poseban odnos od davnih dana! Zvalo nas je puno prijatelja i publike da su spremni i da su već počeli sa zdravicom. Pozornica je uvijek nepredvidljiva tako da ćemo vidjeti s kojim pjesmama ćemo provesti večer. Publika već sve to sigurno zna, na Silente koncertima uvijek bude sjajno!, poručuje iz Dubrovnika Tibor Karamehmedović.

Dan kasnije, u subotu, na blagdansku pozornicu stiže Jure Brkljača. Zadranin koji je početnu slavu stekao izvodeći pjesme Olivera Dragojevića, a i nedavno je na Višnjiku imao zapaženu ulogu na koncertu „Tragom Olivera“. Održao je jedan od najuspješnijih koncerata prošlogodišnjeg Adventa.  Uz standarde domaće glazbe Jure će posjetiteljima Adventa izvesti i svoje uspješnice poput „Treba znati reći kad je kraj“, „Sve je prolazno“, Pristani na sve“, „Ne postojim kad nisi tu“… Naravno, i „Kampo Kaštelo“ za sve svoje prijatelje iz ovog zadarskog kvarta.

– Veselim se koncertu u Zadru. Uvijek je drugačije kada nastupam u svom gradu. Svirat ću svoje pjesme i poznate domaće hitove. Bit će odlična atmosfera jer je sa mnom i jako dobar bend iz Zadra. Dobro poznamo našu publiku i pozivam sve da dođu u što većem broju, kaže Brkljača.

Oba koncerta počinju u 21 sat, a svi koji to žele mogu se zabaviti i ranije uz glazbu DJ-a i ponudu adventskih kućica.

Foto: Bojan Bogdanić