23. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

RK “Rovinj” – RK “Zadar 1954”: Dramatična pobjeda Zadra na gostovanju

1 min read
rk_zadar_1954_rovinj_utakmica

RK “Zadar 1954” ostvario je značajnu pobjedu na teškom gostovanju u Rovinju, gdje su nadigrali domaćina rezultatom 30:29. Utakmica je bila ispunjena napetošću i dramom do posljednjeg trenutka.

Prvo poluvrijeme donijelo je izjednačenu borbu, gdje su obje ekipe pružile snažan otpor. Domaćini su uspjeli steći prednost od četiri pogotka, no Zadar je uspio smanjiti zaostatak i otići na odmor sa rezultatom 17:15.

U drugom dijelu, Zadar je pokazao izvanrednu obrambenu igru i uspio preokrenuti rezultat. Nakon deset minuta igre, stigli su do prvog vodstva rezultatom 22:21. Unatoč odgovoru domaćina serijom od 3 pogotka, Zadar je uspio uzvratiti istom mjerom i ponovno preuzeti kontrolu igre.

Ključni trenutak dogodio se kod rezultata 27:27, kada je Zadar izveo seriju od 3 uzastopna gola, stvarajući značajnu prednost od 27:30. Unatoč posljednjim naporima domaćina da izjednače rezultat, sjajna obrana Zadra, posebno istaknuta obranom sedmerca od strane Perića i ključnim obranama Bijelića, osigurala je važnu pobjedu.

Sastav Zadra bio je impresivan, s igračima poput Merhara koji je postigao 9 pogodaka, Mikuljana s 8 pogodaka i doprinosa ostalih igrača koji su donijeli ključne trenutke tijekom utakmice.

Iduće kolo donosi ekipu Dubovac-Gaza u Mocirama, gdje će Zadar tražiti nastavak svoje pobjedničke serije.