25. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Prometna prognoza za 6. travnja 2024.: Očekuje se pojačan promet na cestama i u lukama

1 min read
prometna_prognoza_6_travnja

Foto: HAK

U najnovijoj prometnoj prognozi za 6. travnja 2024. očekuje se raznolika situacija na cestama i moru. Tijekom jutra, vozači u unutrašnjosti trebaju biti oprezni zbog moguće smanjene vidljivosti zbog magle, dok će se u ostalom dijelu dana vremenski uvjeti poboljšati, pružajući povoljne uvjete za vožnju.

Pojačan promet očekuje se na gradskim prometnicama, obilaznicama i važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti. Posebno treba obratiti pažnju na autoceste A1 Zagreb-Ploče-Karamatići i A6 Rijeka-Zagreb, kao i državne ceste DC1 i DC3. Vozače se upozorava na moguća povremena usporavanja i zastoje, osobito u zonama radova i privremene regulacije prometa.

Povećana gustoća prometa očekuje se i na autocestama s tranzitnim prometom, poput A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac, te na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom. Vozačima se savjetuje prilagodba brzine i načina vožnje uvjetima na cestama kako bi osigurali sigurnost i protočnost prometa.

Što se tiče pomorskog prometa, ne očekuju se poteškoće, ali moguće je pojačan promet u trajektnim lukama i pristaništima. Putnici koji planiraju putovanje brodom trebaju biti svjesni mogućnosti veće gužve i pravovremeno planirati svoje putovanje.