25. svibnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Prometna prognoza za 22. travnja: Kiša i olujni vjetar utječu na promet

1 min read
prometna_prognoza

Foto: HAK

Prometna prognoza: Veći dio dana donosi povoljne uvjete za vožnju, no kiša se očekuje poslijepodne u zapadnim krajevima i na Hrvatskom primorju, uz mogućnost izraženijih pljuskova. U Lici i Gorskom kotaru može pasti i malo snijega.

Vozači su pozvani da zbog kiše i naoblake voze s uključenim kratkim svjetlima, dodatno uspore i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila. Zbog olujnog vjetra, prijepodne će biti zabranjen promet za pojedine skupine vozila na Jadranskoj magistrali (DC8), nekim cestama na riječkom području te na autocestama A1 i A6.

S obzirom na promjenjivu vremensku situaciju i ograničenja u prometu, savjetuje se vozačima da prate aktualne informacije o prohodnosti cesta na mrežnim stranicama HAK-a te ne kreću na put bez zimske opreme. Povremena usporavanja zbog veće gustoće prometa moguća su na gradskim prometnicama, obilaznicama te u zonama radova i privremene regulacije prometa.

Na graničnim prijelazima Erdut, Tovarnik, Bajakovo, Županja i Stara Gradiška očekuje se čekanje zbog pojačanog prometa teretnih vozila. Pojedine trajektne i katamaranske linije bit će u prekidu zbog olujnog vjetra.