15. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Poetske razglednice u atriju palače Cedulin oživljavaju zadarsku kulturnu scenu

2 min read
Poetska večer u atriju palače Cedulin

U neka, ne tako davna vremena, slali smo s putovanja dragim prijateljima i rođacima razglednice. Danas šaljemo selfije! Promijenio se medij, ali je ideja ostala ista. “Bili smo ovdje! Bilo nam je lijepo!” Još jedna od “obaveza” turista bila je i ostala kupovina suvenira. Mali magneti, vakumirane slastice, boce ulja i vina — sitnice koje nosimo kući kao sjećanje na putovanje. Zašto s putovanja u Zadar ne ponijeti knjigu? Originalan suvenir, plemenitu riječ ili sliku?

Poetska večer u srcu Zadra

Slikom i riječju o Zadru i Zadranima govorimo na pjesničkoj večeri “Poetske razglednice” koja će se održati u atriju palače Cedulin u četvrtak, 13. lipnja s početkom u 20 sati. Događanje organiziraju Sveučilište u Zadru, udruge ZaPis i Panacea te Turistička zajednica grada Zadra, a ulaz je besplatan.

Na ovom događanju predstavit će se niz zadarskih izdanja na raznim jezicima, uključujući: “Poetska razglednica / Poetic Postcard”, “Optimist oko Zadra / Optimist around Zadar”, “Križarska opsada Zadra 1202. / Crusader siege of Zadar 1202.”, “More života / Il mare della vita”, “Neka bar vedrina ogrne / Que nomes la claror agomboli”, “Intimni pogon / Fábrica íntima”, “Moj jezik s ruba svijeta / Meine Sprache vom Ende der Welt / A miña lingua fisterra”, “Die Poetik der Wunde”.

Bogat program i raznovrsni gosti

Program će moderirati Rafaela Božić i Frane Herenda, dok će glazbenu podršku pružiti Marijo Padelin. Gosti večeri bit će Marin Franić, Alejandro Martínez Vicente, Danijela Berišić Antić, Nikola Vuletić i Emilija Mijatović. Stihove će čitati Danijela Berišić Antić, Emilija Mijatović, Laura Kršlović, Ana Milinović, Marina Veverec i Patricia Jurišić.

Ova poetska večer pruža jedinstvenu priliku za uživanje u bogatstvu zadarske književnosti i kulture, dok istovremeno potiče razmjenu ideja i inspiracije među prisutnima. Predstavljeni radovi oslikavaju razne aspekte zadarskog života i povijesti, te su idealni kao suveniri koji nose dublju priču od običnih turističkih predmeta.

Zaključak

“Poetske razglednice” u atriju palače Cedulin događaj su koji ne smijete propustiti ako ste ljubitelj književnosti i kulture. Ova večer obećava bogat program ispunjen emotivnim stihovima i zanimljivim pričama koje će vas povezati s duhom Zadra na jedinstven način. Uživajte u poeziji, glazbi i druženju s istaknutim autorima i umjetnicima koji će svojim radovima obogatiti vašu večer.