12. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Na plažama u Zadru i Petrčanima postavljeni novi suncobrani

2 min read

U sezoni kupanja važno je zaštititi se od štetnih sunčevih zraka, najbolje u prirodnoj hladovini, a ako to nije moguće onda barem pod suncobranom. Turistička zajednica grada Zadra i ove godine nastavlja s komunalnim opremanjem plaža te je na onoj najpoznatijoj, plaži Kolovare, postavila nove tipske suncobrane.

Prošle  godine gradska TZ postavila je po deset suncobrana u Diklu i Petrčanima, a ove godine još toliko na plaži Kolovare, pa su time dijelovi plaža dobili hlad i novi atraktivan izgled. Osim toga, nekadašnji derutan prostor ugostiteljskog objekta na samoj plaži ove godine je s vanjske strane uređen i ukrašen gradskim motivima zadarskih fotografa Stipe Suraća, Fabija Šimićeva i Filipa Brale.

– Na ovaj način pomažemo da se plaže urede te da se poveća njihova funkcionalnost. Za razliku od šarenih ili reklamnih suncobrana koji znaju nagrđivati prostor, ovi su izrađeni od prirodnih materijala i izvrsno se uklapaju u mediteransko podneblje, kaže direktor TZ grada Zadra Mario Paleka.

Nakon sezone suncobrani će se sklopiti i uskladištiti kako bi plaže izvan sezone dobile svoj stari izgled, a potom opet postaviti pred početak nove turističke sezone. Korištenje suncobrana je, naravno, besplatno.

Osim kroz postavljanje komunalne opreme, Turistička zajednica aktivno sudjeluje i u ozelenjivanju plaža, pa su tako u Uvali Bregdetti i Petrčanima zasađeni novi tamarisi. Uređenje će se sljedeće godine nastaviti ne samo na Kolovarama, već i na manjim plažama u više Mjesnih odbora, uključujući i otoke koji administrativno pripadaju Gradu Zadru.

Foto by Bojan Bogdanić/TZG Zadar