22. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Miach i DJECA! premijerno nastupaju u Zadru

2 min read

U prvom dijelu cjelogodišnjeg koncertnog programa Urbofon Live uspješno su održani koncerti Dienne, Rolo, The Fogsellers, Aklea Neon & Sound Doulas, The Siids & The Black Room, obilježen je svjetski dan glazbe uz nastup Lucije Grabovac, zbora Fige i Peće, te je u bonus izdanju programa, na KvartArt 23 festivalu, zadarska publika imala prilike poslušati Kliniku Denisa Kataneca i zasvirati u Urbofon Live Open Jam Session kutku.

Početkom rujna se nastavlja koncertni program kad u Zadar stiže Rock&Off tour.

Rock&Off platforma posljednjih se godina pokazala kao pun pogodak na nezavisnoj glazbenoj sceni, a turneja je njezin važan dio koji omogućava mladim glazbenicima da svoju glazbu predstave diljem Hrvatske.

Vođeni istom vizijom promocije domaće nezavisne glazbene scene, HDS, UNISON i Urbofon Live u Centar za kreativne industrije u Zadru 8. rujna dovode mlade glazbenike Miach i DJECU! koji su bili nominirani u kategoriji “Veliki prasak godine” na dodjeli ovogodišnje nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off.

Iza umjetničkog imena Miach krije se Mia Čičak, mlada glazbenica koju ješira javnost upoznala kroz duet s Hiljsonom Mandelom u pjesmi “NLO” koja je poharala radijski eter, a potom i koncertne pozornice. U rujnu 2022. Miach je objavila debitantski EP “Između nas” pod okriljem Aquarius Recordsa.

Dinamični zagrebački garage/rock duo DJECA! kojeg čine Bruno Žabek i Benjamin Mjeržva, debitantskim albumom “Kad čuješ ovaj zvuk” na prvu osvaja publiku i kritiku. Osovinu njihova zvuka čine neukrotivi bas i bubanj koji su stopljeni s ambijentalnim, mračnim i distorziranim synthevima te snažnim i melodičnim vokalima, a zajedno pružaju nezaboravno izvantjelesno iskustvo.

Rock&Off tour u Zadru gostuje u Centru za kreativne industrije 8. rujna, uz slobodan ulaz za posjetitelje. Vrata se otvaraju u 20 sati, a koncert počinje u 21 sat.

O Urbofon Live programu

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program urbane glazbe zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru, a prati domaću nezavisnu i urbanu glazbenu scenu. Cilj programa Urbofon Live je pozicionirati Zadar na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, upoznati publiku s recentnom hrvatskom glazbenom scenom te jačati lokalnu glazbenu scenu kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Zadarske županije i Grada Zadra.