24. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Kriminalistička zbivanja na području Policijske uprave zadarske: Evidentirane teške krađe i prometne nesreće

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

U proteklih 24 sata na području Policijske uprave zadarske zabilježeni su različiti incidenti koji su privukli pažnju javnosti i policijskih službenika. Među najznačajnijim događajima ističe se evidentiranje teške krađe, krađe i osam prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac su nakon kriminalističkog istraživanja priveli četvero hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe. Dvojica muškaraca u dobi od 27 i 28 godina te dvije ženske osobe u dobi od 52 i 24 godine sumnjiče se da su po prethodnom dogovoru došli na benkovačko područje te iz kuća otuđili novac, uzrokujući materijalnu štetu od oko dvije tisuće eura.

Osumnjičeni su uhićeni 7. svibnja i privedeni u prostorije policije, gdje su kod njih pronađeni dijelovi predmeta koji potječu od izvršenja imovinskih kaznenih djela. Sumnjiče ih se da su 3. svibnja iz kuće 68-godišnjakinje u Gornjim Biljanima otuđili novac te istog dana na području Bukovića ušli u kuće 83-godišnjeg i 63-godišnjeg vlasnika, otuđivši novac i srebrni nakit.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, protiv svih osumnjičenih podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Uz ove incidente, evidentirane su i druge krađe. Na Viru, nepoznati počinitelj provalio je u garažu i otuđio moped vlasništvo 62-godišnjakinje, dok je u Pridrazi nepoznati počinitelj iz kuće 73-godišnjakinje otuđio novac. Materijalna šteta iznosi tisuću eura u prvom slučaju i nekoliko stotina eura u drugom.

Ovi nedavnici događaji stavljaju naglasak na važnost sigurnosti i suradnje s policijom kako bi se osigurala zaštita imovine i stanovnika na području Policijske uprave zadarske.