24. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Memorijal bojnik Davor Jović: Natjecanje ‘Prvi za Hrvatsku’ slavi vojničku izvrsnost

2 min read
memorijal_bojnik_davor_jovic

Ovogodišnje natjecanje “Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku” održat će se 8. svibnja 2024. na nekoliko lokacija u Zadru i okolici. Nositelj i glavni koordinator natjecanja je prvi dočasnik Oružanih snaga RH, časnički namjesnik Dražen Klanjec, a zapovjednik natjecanja je brigadir Renato Paradi.

Cilj ovog natjecanja je istaknuti vojničku izvrsnost i promovirati vrijednosti kao što su hrabrost, požrtvovnost i predanost. Natjecatelji će se suočiti s izazovnom stazom dugom oko 34 km, gdje će pokazati svoje vojničke vještine i fizičku izdržljivost.

Natjecanje nosi naziv “Prvi za Hrvatsku” u spomen na heroja Domovinskog rata bojnika Davora Jovića te u sklopu obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika “Damir Tomljanović – Gavran”. Također, ima i međunarodni karakter, okupljajući pripadnike oružanih snaga savezničkih i partnerskih zemalja.

Očekuje se da će ovo natjecanje privući pažnju javnosti i promovirati važnost vojničke spreme u obrani domovine.

Povodom održavanja međunarodnog vojnog natjecanja „Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku“, koje se održava u srijedu 8. svibnja 2024. godine na području Zadarske županije, za građane je u Zadru organiziran prigodni program.

Natjecanje će započeti ispred bivše vojarne u Šepurinama kod Zadra s početkom u 6 sati, a završit će kod crkve Svetog Donata u gradu Zadruu 12 sati, kada će se održati svečanost povodom završetka natjecanja, proglašenje pobjednika natjecanja te prigodni program za građane.

PRELIMINARNI PROGRAM:

–       9:00 do 17:00 sati – taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja Oružanih snaga RH

–       12:00 sati –   pokazna vježba vojno-akrobatske skupine Počasno – zaštitne bojne

–       12:45 sati  nastup akrobatske grupe „Krila Oluje“

–       15:00 sati   koncert klape „Sveti Juraj“.

Pozivamo građane da dođu kod crkve Svetog Donata u gradu Zadru 12 sati gdje će biti dočekani natjecatelji i proglašeni pobjednici međunarodnog vojnog natjecanja „Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku“.