22. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Košarkaška reprezentacija ponovno na okupu

3 min read

U zagrebačkom hotelu Aristos danas je održana konferencija za medije Hrvatskog košarkaškog saveza na kojoj je tema bila okupljanje hrvatske košarkaške reprezentacije uoči posljednjeg seta pretkvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstveno 2025. 

Posljednji su put reprezentativci bili na okupu u veljači ove godine, a jutros su se okupili u hotelu te čekali polazak na pripreme u Opatiju. Konferenciji su nazočili izbornik hrvatske reprezentacije Josip Sesar te igrači reprezentacije Lovro Gnjidić i Danko Branković. Okupljanju je prisustvovalo 10 od 16 igrača, a ostatak igrača reprezentacije dolazi direktno u Opatiju.

Izbornik hrvatske reprezentacije Josip Sesar podijelio je svoje dojmove budući da mu je ovo prvo okupljanje reprezentacije kao novoizabrani izbornik:


“Moram biti iskren i reći da sam jedva čekao ovo okupljanje i da krenemo s pripremama. Što se tiče spiska, čekali smo zbog potvrde nekih igrača tko može doći, tko ne može – to je razlog zašto je popis kasnije izašao. Jako sam zadovoljan i svi momci sa spiska su pozitivno reagirali. Nadam se da će to prenijeti i na parket. Želim pohvaliti igrače koji su tu i koji su se odazvali. U nijednom trenutku nisu postavili pitanje zašto, kako će to biti ili za neke beneficije. Ovi igrači će dati sve od sebe i idemo iz dana u dan. Što se tiče ovih igrača koji nisu tu, ne bih htio komentirati, imaju svoje razloge i ozljede.”

Igrač Danko Branković se osvrnuo na dugu sezonu u klubu i istaknuo kako se osjeća:

“Nakon duge sezone u klubu sam sada tu, u Megi je bilo dosta treninga i malo utakmica, tako da sada u mjesec dana 7 utakmica je odličan osjećaj. Što više utakmica, to bolje. Spremni smo za rad i pobjede te idemo maksimalno dati od sebe. Želim biti najbolji ja i dati najbolje od sebe, ne želim postati kao netko, nego jednostavno biti najbolji ja. A što se tiče utakmica – imamo prijateljsku sa Slovačkom, nadam se da ćemo to dobro iznijeti, Kina ne znam kakva je tako da ćemo vidjeti kako će to biti. Irska i Luksemburg – to se nadam svim pobjedama.”

Igrač Lovro Gnjidić nije skrivao oduševljenje što je na popisu reprezentativaca:

“Isto kao i Danko, veselim se što sam ovdje, idemo dati sve od sebe i idemo na pobjede. Hvala izborniku na pozivu, nakon ove sezone, tu se mogu dokazati i to je svima sada najbolja prilika.”

Izbornik Sesar se osvrnuo i na temu treninga i priprema:

“Pripreme su koncipirane na način da imamo jedan duži trening i teretanu sa kondicijskim trenerom Mandirom. Radi se po programima koje nose od svojih kondicijskih trenera iz klubova. Što se tiče rada na parketu, to je trening od 3 sata u komadu gdje ćemo probati što više toga riješiti. Nemamo puno vremena, imamo tri prijateljske utakmice do 19.7. kada nam je prva službena. Trebamo to iskoristiti za taktičko uigravanje i vidjeti koje su vrline da bi momčad izgledala što bolje. Oni su profesionalci koji žive od košarke i tako ih doživljavam. Bitno mi je da se osjećaju ugodno u reprezentaciji i da možemo svi kada god treba komunicirati. Rano se počinje sa pripremama, mora se iskoristiti taj period treninga.”

PRETKVALIFIKACIJSKE UTAKMICE ZA EUROPSKO PRVENSTVO 2025

  • 19.7.2023. u 20:00 Hrvatska – Irska (Opatija)
  • 22.7.2023. u 20:00 Hrvatska – Luksemburg (Opatija)
  • 29.7.2023 u 15:30 Irska – Hrvatska (Dublin)
  • 2.8.2023. u 20:15 Luksemburg – Hrvatska (Luksemburg)

Foto: Marin Sušić/HKS