23. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

​Izradio krivotvoreni ugovor o kupoprodaji zemljišta s podacima osobe koja nije vlasnik nekretnine te ga priložio poradi uknjižbe

1 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja


Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za krivotvorenje isprava i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Sumnjiči ga se da je tijekom listopada 2020. godine s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi izradio krivotvoreni Ugovor o kupoprodaji nekretnine u kojem je lažno prikazao da je kao kupac od prodavatelja i vlasnika kupio zemljište na širem zadarskom području, a kojom prilikom je krivotvorio osobne podatke osobe koju je naveo kao navodnog prodavatelja i koja nije bila stvarni vlasnik nekretnine.

U cilju i s namjerom stjecanja vlasništva nad zemljištem kod kojeg nije bilo riješeno pravo vlasništva, na tako lažno sačinjenom ugovoru krivotvorio je javno bilježničku ovjeru, a  potom tako sačinjeni ugovor predao nadležnim tijelima poradi uknjižbe prava vlasništva nad navedenom nekretninom.

Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.