14. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Hrvatski nogometni savez predstavlja himnu “Najbolja kad je najteže” za UEFA Euro 2024

2 min read
Hrvatski nogometni savez, himna "Najbolja kad je najteže", UEFA Euro 2024, Luka Modrić, Zlatko Dalić, Šime Vrsaljko, Tiho Orlić, Opća opasnost, hrvatska nogometna reprezentacija, Zadar TV, vijesti, Zadarska županija.

Foto: HNS

Dva tjedna uoči početka UEFA Eura 2024., Hrvatski nogometni savez predstavio je novu službenu himnu hrvatske nogometne reprezentacije pod nazivom “Najbolja kad je najteže”. U spektakularnom videu koji prati himnu, pojavljuju se najveće zvijezde Vatrenih, uključujući kapetana Luku Modrića.

Hrvatski nogometni savez (HNS) predstavio je novu službenu himnu hrvatske nogometne reprezentacije pod nazivom “Najbolja kad je najteže”. Predstavljanje himne, koja je popraćena impresivnim video spotom, održano je dva tjedna uoči početka UEFA Eura 2024. Spot prikazuje spektakularne prizore iz svih dijelova Hrvatske, a u njemu sudjeluju aktualne i bivše zvijezde reprezentacije, uključujući Luku Modrića, Joška Gvardiola, Ivana Perišića i mnoge druge.

Video započinje i završava kadrom izbornika Zlatka Dalića, dok aktualni i bivši reprezentativci ponosno pokazuju svoje medalje i prekrasne krajeve Hrvatske iz kojih dolaze. Spot također sadrži nezaboravne trenutke ispred egipatskih piramida i nastup izvođača himne, Tihe Orlića i rock grupe Opća opasnost.

Novoimenovani ambasador HNS-a, Šime Vrsaljko, izrazio je svoje oduševljenje himnom i spotom tijekom predstavljanja: “Cijeli projekt je fenomenalno iskustvo. Nakon prezentacije projekta znao sam da će biti dobro jer je sve ono što HNS predstavlja uvijek bilo fenomenalno, ali nisam očekivao da će biti ovako dobro. Čestitam svim akterima i izvođačima, pjesma je čista emocija i sve ono što hrvatska reprezentacija nosi. Slušajući pjesmu i vraćajući se u moje igračke dane, mogu reći da uistinu pokreće i stvara sinergiju. To je ono što smo trebali.”

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić također je zahvalio svima uključenima u stvaranje pjesme i spota te naglasio važnost podrške i zajedništva: “Drago mi je da smo danas premijerno poslušali pjesmu i hvala Tihi Orliću i Općoj opasnosti na odličnoj, prekrasnoj pjesmi, čovjek se naježi dok sluša. Ovo je pokazatelj poruka koje propagiramo kao Savez, o zajedništvu i obitelji.”

Autor teksta i glazbe Tiho Orlić izrazio je svoje zadovoljstvo rezultatima: “Hvala Općoj opasnosti i dečkima iz mog benda na izvrsnoj suradnji. Zaista mislim da imamo pravu, emotivnu navijačku himnu kojom ćemo glasno bodriti naše dečke na predstojećem prvenstvu.”

Pero Galić, pjevač Opće opasnosti, istaknuo je poruku pjesme: “Poruka pjesme ‘Najbolja kad je najteže’ naglašava međusobno zajedništvo, ljubav i zajednički put naše reprezentacije još od onog prvog gola Aljoše Asanovića 1990. pa sve do danas.”

Spektakularno predstavljanje himne održano je u Pivani Zagrebačke pivovare, gdje je direktorica marketinga Ana Štebih Pinjuh izrazila svoje oduševljenje: “Navijačima želimo približiti ovu novu himnu, zaista vjerujem u zajednički uspjeh. Jedva čekamo da počne to nogometno ludilo, ta euforija.”

Vatreni će prije Europskog prvenstva odigrati dvije pripremne utakmice. Prva je na rasporedu već u ponedjeljak, 3. lipnja, protiv Sjeverne Makedonije na Rujevici, a pet dana kasnije u Lisabonu će odmjeriti snage protiv Portugala, nakon čega će se uputiti u Njemačku u svoj kamp u Neuruppinu.