24. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Fish & Jazz Festival donosi glazbu i gastronomiju na zidine Muraja

2 min read
Fish & Jazz Festival, Muraj, Zadar, jazz glazba, gastronomija, Turistička zajednica grada Zadra, Cromaris, Hrvoje Krajnović, Tihomir Bježančević, Black Coffee, Ana Uršula Najev, Damir Django Group, Sara i Jappa, besplatan ulaz, Zadar TV, vijesti, Zadarska županija

Foto: Bojan Bogdanić

Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s tvrtkom Cromaris po drugi put organizira trodnevni Fish & Jazz Festival. Od 6. do 8. lipnja, festival se seli iz atrija Palače Cedulin na gradske bedeme, poznate kao Muraj. Ovaj opušteni događaj održavat će se na bastionu sv. Roka iznad gradske tržnice, kombinirajući vrhunsku glazbu i gastronomiju.

Fish & Jazz Festival održava se od 6. do 8. lipnja na zidinama Muraja, privlačeći ljubitelje jazza i fine kuhinje. Turistička zajednica grada Zadra, u suradnji s tvrtkom Cromaris, ponovno organizira ovaj događaj, koji se ove godine preselio iz atrija Palače Cedulin na UNESCO-om zaštićene zidine, poznate kao Muraj. Na bastionu sv. Roka iznad gradske tržnice, posjetitelji će moći uživati u raznolikom programu koji spaja dobru glazbu i ukusne zalogaje.

Gastronomski dio festivala odvijat će se od 12 do 14 sati i od 18 do 24 sata, a svi koncerti počinju u 21 sat. Cromaris sa svojim proizvodima, brancinima i oradama, te stalnim suradnicima-kuharima osigurava slasne zalogaje. Chef Hrvoje Krajnović, promotor zdrave prehrane, pripremat će osvježavajuću mediteransku cous-cous salatu s filetom orade, dok će njegov kolega Tihomir Bježančević slagati sendviče od fileta brancina pečenog na Ofyr roštilju u burger peciva.

Festival u četvrtak otvaraju zadarsko-splitski veterani jazza, Black Coffee, s popularnom Anom Uršulom Najev, koja je prošle godine svojim nastupom oduševila posjetitelje. Drugog dana nastupa Damir Django Group, koju je osnovao prerano preminuli jazz gitarist Damir Kukuruzović. Grupa i dalje nastupa u njegovu čast, evocirajući uspomene na talentiranog glazbenika.

Trećeg i posljednjeg dana festivala, pod zvjezdanim nebom Muraja, nastupit će splitski duo Sara i Jappa. Otac i kći Brodarić izvodit će sofisticirane vokalno-gitarističke obrade američkih jazz klasika. Željko Brodarić, poznat kao član kultne splitske rock grupe Metak, svojim će nastupom podsjetiti na hitove poput “Htio sam noćas da ti pišem” i “Da mi je biti morski pas”.

Na Fish & Jazz Festivalu neće biti morskih pasa, već obilje orade, brancina i dobrog jazza. Ulaz na sve koncerte je besplatan, što ovaj događaj čini dostupnim svim ljubiteljima glazbe i gastronomije.