20. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi u Zadru uručena donacija s Tuna, Sushi & Wine Festivala

1 min read

Direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka danas je učenicima Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, njihovoj ravnateljici Diani Radić Škara i nastavniku kuharstva Renatu Kraljevu uručio ček od 5.284,16 eura. Radi se o prihodu s nedavno održanog Tuna, Sushi & Wine Festivala, na kojemu su sudjelovali učenici, a koji se tradicionalno dodjeljuje ovoj ustanovi u cilju poboljšanja uvjeta školovanja neophodnih kadrova u turizmu – kuhara, konobara i komercijalista.

Ravnateljica Radić Škara zahvalila je Turističkoj zajednici na uključivanju učenika u brojne manifestacije, koje su većini od njih prvo iskustvo rada s ljudima.

– Naši učenici tijekom cijele godine usavršavaju se u svojim zanimanjima te vole izaći i pokazati što su naučili. Dosadašnjim donacijama obnovili smo dio inventara potrebnog za održavanje nastave i praktičnog rada. Ovakve prilike daju i njima osjećaj zadovoljstva da su nešto uspjeli napraviti svojim radom, istaknula je ravnateljica.

Direktor Paleka kaže kako je ova suradnja rezultat dugoročnog promišljanja o potrebi educiranja kadrova u turizmu.

– Privilegij nam je raditi s ovom djecom koja s puno entuzijazma stječu svoja prva neposredna iskustva, već sada se vidi da imaju puno potencijala te da ne trebamo brinuti za turistički kadar. Suradnja ima dvije podjednako važne komponente, a to su stjecanje novih iskustava i opremanje škole potrebnim inventarom, istaknuo je Paleka prilikom uručenja čeka.

Suradnja će se nastaviti uključivanjem učenika u sve veće manifestacije koje će TZ grada organizirati, poput Meat Me festivala ili Fish & Jazz Festivala.

Foto by Bojan Bogdanić