23. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Grad Zadar potiče razvoj kulture: KUD Ljiljan dobiva podršku za program “Kroz ples ’23”

2 min read
Grad Zadar, KUD Ljiljan - Zadar, kultura, javni poziv, potpora, plesna sekcija, program "Kroz ples '23", nabava odjeće,

Grad Zadar nastavlja s snažnim poticanjem razvoja kulturne scene u svom području, a već drugu godinu za redom, KUD Ljiljan – Zadar ostvaruje podršku putem javnog poziva za potrebe u kulturi. Kroz program “Kroz ples ’23” kulturno-umjetnički društvo dobit će vrijedna sredstva za nabavku odjeće koja će obogatiti plesnu sekciju društva.

Program “Kroz ples ’23” jedan je od inovativnih projekata koji će, zahvaljujući potpori Grada Zadra, dobiti priliku za daljnji razvoj. Fokusiran na plesnu sekciju društva, ovaj program ima za cilj pružiti dodatne mogućnosti za usavršavanje plesača, organizaciju novih plesnih radionica i gostovanja te sudjelovanje na kulturnim događajima u drugim gradovima.

Javni poziv za potrebe u kulturi, koji provodi Grad Zadar, omogućuje kulturnim udrugama i organizacijama u gradu da apliciraju za financijsku potporu.

“Kroz ples ’23” izdvojio se među mnogim prijavljenim programima, jer je kombinacija tradicionalnih elemenata folklora s modernim pristupom plesnoj umjetnosti. Ovaj projekt povezuje generacije, pružajući mladima priliku da nauče i istraže tradicionalne plesove, ali i da stvaraju suvremene plesne izvedbe koje će oduševiti publiku. KUD Ljiljan usmjeren je na stvaranje umjetničkih iskustava koja će doprijeti do srca zajednice te očuvati vrijednosti koje su temelj identiteta Zadra.

Senad Tokić, predsjednik KUD Ljiljan – Zadar, izrazio je veliko zadovoljstvo što je njihov program “Kroz ples ’23” ponovno dobio potporu Grada Zadra: “Ova podrška omogućuje nam da dalje razvijamo našu plesnu sekciju, koja je srce našeg društva. Zahvalni smo Gradu Zadru što prepoznaje naš trud i predanost očuvanju kulturne baštine te nam pruža priliku za rast i napredak.”

Grad Zadar, kroz svoju kontinuiranu podršku kulturnim udrugama, potvrđuje svoju posvećenost razvoju kulture i umjetnosti. Program “Kroz ples ’23” KUD-a Ljiljan – Zadar samo je jedan od mnogih projekata koji će obogatiti kulturnu ponudu grada te očuvati kulturno nasljeđe za buduće generacije.

Ovaj dragocjeni doprinos Grada Zadra razvoju kulture i umjetnosti zasigurno će imati dugotrajne pozitivne učinke na cjelokupnu zajednicu i kulturnu scenu te će doprinijeti jačanju identiteta grada i promicanju zadarske kulture širem krugu publike.