14. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Emotivni Klavirski Zvukovi: Novi Singl Hoodooleena Snimljen u Rafinerijskom Domu u Sisku

1 min read
Foto: Toni Mijač

Robert James Hudulin snimio je album u Rafinerijskom domu u Sisku, dvorani koja je uspjela preživjeti potres i zadržati osmijehe i glazbu koji su odzvanjali njom.

„I Found“ novi je singl kantautora Hoodooleena na kojemu još jednom čujemo njegov sjajan i emotivan vokal koji svakim svojim uzdahom i izdahomživi jedinstveni život sklavirom. I ova pjesma će se naći na live albumu „Live and Alone“ na kojemu Hoodooleen svira ogoljene verzije svojih pjesama i daje publici čistu emociju, ali i pokazuje svoju jedinstvenu ljubav prema glazbi. Iako je odrastao na Korčuli, u Sisku je pronašao svoju ljubav, dok u Petrinji trenutno radi. Ova dva grada stradala su u potresu, no Rafinerijski dom u Sisku je uspio ostati čitav. Na tom mjestu Hoodooleen je snimio materijal dug sat i dvadeset minuta koji su najavili singlovi „Sometimes“ i „Pretentious Blues“, kao i najnoviji „I Found“. Svaki tjedan nova live snimka sve do objave albuma koja je planirana za 10. listopada.

Hoodooleen ovom prilikom naglašava da nije htio objaviti album s pjesmama u obliku u kojem su objavljene kao singlovi, nego se ipak odlučio na live varijantu:

Kako uživo sve pjesme prođu neku transformaciju – od malenih promjena do velikih zahvata – učinilo mi se da bi to moglo biti interesantnije publici.“

Miks i master ovog singla, kao i cijelog albuma potpisuje stalni suradnik Filip Vidović iz Matterhorn Musica, iza video materijala stoji Toni Mijač, snimatelj i montažer, dok je Vjekoslav Palinić postavio rasvjetu.