24. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Dugogodišnja suradnja Turističke zajednice i Hotelijersko-turističke škole Zadar

2 min read
Uručenje čeka učenicima Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole

Foto: Bojan Bogdanić

Turistička zajednica grada Zadra, predvođena direktoricom Ivom Bencun, danas je još jednom pokazala koliko je posvećena razvoju lokalnog turizma i edukaciji budućih stručnjaka. Na svečanosti u Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi, ravnateljici Diani Radić Škara uručen je ček u iznosu od 6.522 eura. Riječ je o dijelu prihoda s nedavno održanog Tuna, Sushi & Wine Festivala, manifestacije koja svake godine okuplja ljubitelje dobre hrane i vina te promiče kulturno-gastronomske vrijednosti Zadra.

Ravnateljica Radić Škara naglasila je važnost ovakvih donacija za školu. “Naši učenici tijekom cijele godine marljivo usavršavaju svoja znanja i vještine. Uključivanje u manifestacije kao što je Tuna, Sushi & Wine Festival pruža im dragocjeno iskustvo neposrednog rada s ljudima i priliku da pokažu što su naučili. Dosadašnjim donacijama uspjeli smo obnoviti dio inventara potrebnog za održavanje nastave i praktičnog rada. Ovakve prilike daju učenicima osjećaj postignuća i zadovoljstva”, rekla je ravnateljica.

Iva Bencun istaknula je kako je suradnja s Hotelijersko-turističkom i ugostiteljskom školom dugoročna strategija Turističke zajednice usmjerena na kvalitetnu edukaciju kadrova u turizmu. “Velika nam je čast raditi s mladim ljudima koji s puno entuzijazma stječu svoja prva neposredna iskustva u turizmu. Imaju puno potencijala, i ne trebamo brinuti za budućnost ovog sektora u Zadru. Ova suradnja ima dvije ključne komponente: stjecanje novih iskustava za učenike i opremanje škole potrebnim inventarom”, rekla je Bencun prilikom uručenja čeka.

Suradnja Turističke zajednice i škole nastavit će se i u budućnosti, uključivanjem učenika u nekoliko drugih eno-gastro manifestacija koje Turistička zajednica grada Zadra organizira. Ove manifestacije ne samo da obogaćuju turističku ponudu Zadra, već i pružaju učenicima priliku za profesionalni razvoj i usavršavanje.

Ova inicijativa još jednom pokazuje kako sinergija između obrazovnih institucija i turističkih organizacija može doprinijeti razvoju kvalitetnog kadra koji će u budućnosti nositi zadarski turizam. Učenici imaju priliku učiti kroz praktičan rad, što ih motivira i priprema za tržište rada, dok Turistička zajednica osigurava podršku i resurse potrebne za njihovu edukaciju.

Donacija od 6.522 eura značajan je doprinos poboljšanju uvjeta rada u školi i pruža učenicima bolje mogućnosti za učenje i praktičan rad. Nastavak ovakvih aktivnosti i suradnji osigurava svijetlu budućnost za zadarski turizam, baziranu na kvalitetno educiranim kadrovima koji su spremni odgovoriti na izazove modernog turizma.