25. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Damir Poša i Vedran Božić oživljavaju sjećanja s novim videospotom za singl “Dolazim u veliki grad”

2 min read
Damir Poša i Vedran Božić tijekom snimanja videospota Dolazim u veliki grad

Kantautor Damir Poša i legendarni gitarist Vedran Božić predstavljaju video spot za prvi singl “Dolazim u veliki grad” s njihovog albuma “Na početku”. Album sadrži osam pjesama koje su snimljene 1984. i 1985. godine, a ovo je zapravo prvi snimljeni album Damira Poše, iako je objavljen tek kao 24. po redu.

Povratak u prošlost s novim svjetlom

Iako ovaj album izlazi nakon 40 godina, važno je naglasiti da su ovo prve samostalne snimke Damira Poše, što dokazuje da nikad nije kasno za objavljivanje autorskih djela. Vedran Božić, jedan od najboljih gitarista ovih prostora, odsvirao je sve instrumente na albumu, dajući bezvremenski pečat Pošinim autorskim pjesmama kao producent.

Autobiografski videospot

Režiju autobiografskog videospota “Dolazim u veliki grad”, snimanog u Zagrebu, potpisuje Stipe Majić. Spot donosi nostalgičan prikaz dolaska u veliki grad, prožet osobnim sjećanjima i emotivnim prizorima koji prate stihove pjesme.

Istaknuti trenutak karijere

Ovo je posebno izdanje za Pošu jer predstavlja početak njegove karijere, iako je prošlo puno vremena od prvih snimanja. “Na početku” donosi autentičan zvuk 80-ih godina, ali s produkcijom koja je i danas relevantna. Vedran Božić je svojom vještinom i iskustvom dodao poseban sloj dubine i kvalitete ovim pjesmama, što će zasigurno oduševiti ljubitelje rocka i kantautorske glazbe.

Očekivanja i reakcije

Ljubitelji glazbe i obožavatelji Damira Poše i Vedrana Božića s nestrpljenjem očekuju izlazak videospota i albuma. Ovaj projekt donosi spoj prošlosti i sadašnjosti, te je pravi primjer kako glazba može premostiti vremenske razmake i ostati relevantna kroz desetljeća.

Zaključak

Video spot za “Dolazim u veliki grad” je samo uvod u album koji donosi osam pjesama snimljenih s puno strasti i talenta. Uz režiju Stipe Majića, spot nudi vizualnu priču koja prati emotivnu snagu pjesme. Album “Na početku” simbolizira povratak korijenima i dokaz je da nikad nije kasno za objavljivanje autorskih djela koja zrače kvalitetom i bezvremenskom glazbom.