15. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Soba 9 oduševljava prvim singlom “Kako ćemo, kamo i kud?”

2 min read
Soba 9 tijekom snimanja videospota za Kako ćemo, kamo i kud

Mladi zagrebački pop-rock-funk-punk sastav Soba 9 predstavlja svoj prvi singl “Kako ćemo, kamo i kud?” Ova energična i plesna pjesma najbolje oslikava bend koji je na pragu da postane prava senzacija. Okupili su se u studentskoj sobi broj 9 i brzo stvorili vrhunski sastav koji predvodi vokalistica i violinistica Maria Jović. Na bas gitari je Roko Prpa, na bubnju Marko Jurišić, dok je na gitari Karlo Gajšak.

Inspiracija i stvaranje pjesme

“Kako ćemo, kamo i kud?” krasi zarazna melodija s funk prizvukom, a tekst pjesme opisuje jednu ludu večer u životu mladih. Gitarist Karlo Gajšak o nastanku pjesme kaže:

“Jednog vrućeg ljetnog dana Roko i ja smo na svojim instrumentima u sobi 9 studentskog doma tražili nove zvukove i harmonije. Tada još nismo imali pojma da stvaramo novu pjesmu, ali se novi ritam provlačio na svim sljedećim svirkama u sobi. Jedne noći prije spavanja, Roko je, u naletu inspiracije, napisao tekst. Tako je pjesma malo po malo u nekoliko mjeseci dobila svoj oblik; dijelovi su se dodavali, kratili i mijenjali sve dok nije došlo vrijeme odluke: pjesma je gotova! Namijenjena je ne samo mladima, nego svima koji se osjećaju pomalo izgubljeno u ovim konfuznim vremenima, a spas bar na kratko nalaze u dobroj glazbi.”

Odličan videospot

Pjesmu prati i fantastičan spot na kojem su radili Juraj Čurdo kao kamerman i režiser te Silvio Balija kao montažer, zajedno sa samim članovima benda. Spot prenosi energiju i spontanost koja je prisutna i u njihovoj glazbi, čineći ga savršenim vizualnim dodatkom pjesmi.

Koncertna aktivnost

Soba 9 je stalno koncertno aktivna, a prva slijedeća svirka im je 14. lipnja na Klanjec ART festu. Za jesen već pripremaju nove pjesme, što pokazuje njihovu posvećenost i ambiciju.

Zaključak

Zapamtite ime Soba 9 i njihov prvi singl “Kako ćemo, kamo i kud?” jer pred njima je blistava budućnost. Njihova muzika je namijenjena svima koji traže malo olakšanja u dobrim ritmovima i zaraznim melodijama. Očekujemo još puno sjajnih pjesama i nastupa od ovog talentiranog benda.